Nu säljer vi vår äventyrsvan – perfekt för 2/3 personer för vinter- & sommarbruk!

Det skär i hjärtat att lägga ut vår älskade äventyrsvan på annons, vanen som har har gett vår lilla familj på tre fantastiska möjligheter att utforska spännande platser, vinter som sommar! Men nu har vi andra äventyr på g och därför gör vi en intressekoll på vanen – mer om de nya äventyren kommer lite längre fram! 

Bilen är en otroligt fin och fullservad Peugeot Boxer från 2014 med den bästa motorn på 3.0 – kamkedja och ordentligt med kraft, 177 hk och ett rejält vrid! Den är inte bara stark utan även snål, vi brukar ligga på 0.80-0.85 l/mil. Karossen är L2H4, alltså den längsta modellen på 6.4m och ca 2.5m hög vilket ger en höjd inne i bodelen på 185-190 cm. Ni som har följt oss här på bloggen vet att det är vår andra campervan som vi har byggt och den registrerades om till PB klass II under vintern/våren 2020. 

Förutom den stora motorn och det generösa utrymmet är bilen extrautrustad med dieselvärmare med tidur, dragkrok, skyddsbågar på sidorna och framtill, samt starka extraljus. Den har dessutom ställbar luftfjädring bak vilket gör att det är enkelt att få bilen i våg utan klossar.

Vanen är byggd för äventyr året runt och är därför ordentligt isolerad med XPS, armaflex och fogskum, samt utrustad med dieselvärmare både för motorn och bodelen. Förardelen samt bakdörrarna kan även skärmas av med isolerade gardiner på vintern vid behov. Vi har varit ute på vinterresor i -20 grader utan några problem att hålla värmen eller att starta bilen. Alla vattentankar/vattendragningar är inne i bilen, så även om det är kallt ute fungerar vattnet så länge det är plusgrader inomhus (vilket kan vara ett problem i andra plåtisar). 

Stort kök och stor L-soffa med vridbart Lagunbord, separat badrum klätt i våtrumsmatta med indraget kallvatten, kemtoalett samt utblås för dieselvärmare som också fungerar som torkrum.

Under den stora, bekväma dubbelsängen baktill finns ett rejält garage med plats för både långa enduroMTB, kitebrädor och kites samt skidor i ”skidförrådet”. Inga problem för oss att få med oss alla roliga leksaker vi behövde under våra somrar i Alperna och vintrar i fjällen, inklusive stor barnvagn och bärstol! :)

Med tre bältade säten är det en perfekt campevan för lilla familjen. Förutom dubbelsängen bak finns det även en sovplats för barn på L-soffan fram som vi har kompletterat med ett skyddsnät så att inte barnet rullar av/själv kan ta sig ur sängen på natten. Det finns även skyddsnät för sängen där bak på båda sidorna om sängen så att man kan skapa en liten ”lekhage”.

Utrustning:

 • Dragkrok, höj-och sänkbar luftfjädring samt skyddsbågar på sidor och framtill
 • Extraljus
 • Farthållare och automatisk AC
 • Extra lås på sidodörr och bakdörrar, samt skyddplåtar runt de låsbara handtagen för minskad inbrottsrisk
 • Fullservad med servicebok, stor service på över 13 000 kr gjord i februari 2022 inkl byte av remmar och oljetråg
 • Rejält 300Ah AGM bodelsbatteri vilket möjliggör fricamping i 3-5 dagar beroende på din förbrukning
 • Durite automatiskt skiljerelä på upp till 140A för laddning av bodelsbatterier från generatorn när du kör
 • 500/1000w likriktare/inverter för 230v växelström
 • Landströmsuttag komplett med säkringsbox och 230v-uttag
 • 12v elsystem med säkringsbox, ett flertal kraftfulla 12v-uttag för t.ex. USB-laddning
 • Belysning som är uppdelad i olika zoner som går att styra och dimma individuellt med fjärrkontroll från Nexa. Spotlights i taket samt indirekt belysning fram och bak.
 • Brandvarnare, brandfilt och brandsläckare
 • Gasollarm samt kolmonoxidvarnare
 • 5 kw dieselvärmare som styrs med fjärrkontroll. Den är uppgraderad med ljuddämpare och bränslefilter från Planar av mycket bättre kvalitet
 • 70+20 liter färskvatten med tryckvattenpump från Seaflo med hög kapacitet och bypass för jämnare flöde.
 • 40-50 liter gråvatten
 • Duschrum med våtrumsmatta och kemtoalett
 • 40 liter kompressorkyl från Mobicool
 • Tvålågigt gasolkök som går att montera bort för att användas utomhus. Drivs med mindre gasflaskor på 230/450g.
 • Stor vask och kran från IKEA för att enkelt få plats med disken
 • Fastbultat dolt kassaskåp med plats för laptop, systemkamera etc.
 • Tre takluckor för bästa ventilation: i badrummet, över sängen bak samt en fram med fläkt med termostat och möjlighet att styra för insug eller utblås plus ett luftintag i bakdörr vid sängen
 • Stor säng på bredden (155 x 190 cm) med ribbotten, skummadrass, bäddmadrass och madrasskydd
 • Sommardäck på svarta alufälgar samt dubbade vinterdäck på plåtfälg (Hakkapelitta)
 • Tre bältade sittplatser fram
 • Dubbelsäng bak och sovplats för barn på soffan fram (inkl. skyddsnät)

Pris finns i Blocket-annonsen, hör av dig där så berättar vi mer! 

 

äventyrscampervan för lilla familjen Vallåsen vanlife Vår andra campervan - Details - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

 

6 comments

 1. Det här vill du kanske inte svara på, men varför säljer ni? Det är såklart inget jag har med att göra, men jag är så nyfiken på människors livsval, när man ändrar sitt hela upplägg ganska plötsligt. Att man vågar byta riktning för att man helt plötsligt vill något annat, och att man inte bara harvar på i samma spår. Själv flyttade jag utomlands med bara några veckors varsel och tog med familjen. Nu är vi tillbaka i Sverige igen efter ett antal år, men tonåringarna stannade kvar utomlands, vilket jag inte var beredd på när vi flyttade.

  1. Vi sålde vanen eftersom vi ska få ett syskon till vår son, den hade bara tre bältade platser så den funkade tyvärr inte längre. :)

 2. Jag är kär i en van! Är på väg att besluta mig kring livet. Viljan att ta mig ur ekorrhjulet är stort. Jag hoppas denna finns kvar när jag ska leta fram min van. ❤

 3. Er bil är så fin och genomtänkt på alla sätt och vis. Hade vi inte precis köpt en husbil med en planlösning vi gillar så hade detta varit ett kanonbra prisbesparande alternativ gentemot handlarnas dyra vans. Det bästa med en van (vi hade en innan) är att man verkligen kommer överallt och får uppleva maximalt om man vill tumma lite på inomhusytor och gå med på att vardagssysslor är lite mer omständliga och tidskrävande. Vi bor i husbilen på heltid så vi kände att vi behövde mer utrymme än vår plåtis kunde ge. Men himla kul det ska bli att se vad ni skall göra härnäst!

  1. Ja, man har ju olika behov och vad det är för fordon spelar ju mindre roll. Vi får själva se om det blir van eller husbil framåt!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close