Hur funkar det att jobba från vanen egentligen?

När längtan efter varmare väder blev för stor, och Åre liksom gick i slow-motion tog vi vanen ner till Öland och levde vanlife en vecka. 

Jag jobbar gärna från vanen, det ger mig fokus och flow. Inget annat som behöver göras, och jag älskar att jobba med naturen utanför dörren. Bara ta en break, en kort promenad eller äta lunch utomhus. Men – det är klart att det kräver lite mer planering nu när vi har tiny och är tre i bilen. Samtidigt är det ganska enkelt – mannen är föräldraledig och får ansvara för allt som har med liten att göra, och jag tar på mig lurar och jobbar.

Upplägget blir ofta att jag jobbar från sängen på morgonen när de äter frukost vid bordet, funkar väldigt bra att koppla bort omvärlden med mina Bose Quiet Comfort-lurar. Sen sticker de ut på någon utflykt eller träning och då flyttar jag fram och äter frukost. Enklast är ju att vi är på olika håll – att t.ex. hålla möten med tiny i bilen funkar inte riktigt, och då sätter jag mig antingen på ett café ett par timmar, eller så ser vi till att de är iväg på äventyr så att jag får lugn och ro. Det kräver planering, särskilt av mat och måltider – men funkar bra.

Mina arbetstider är ju också relativt flexibla, så när inspirationen tar slut kan det var skönt att komma ut en stund på dagen, och då funkar det super att jobba ikapp i lugn och ro på kvällen när tiny har somnat.

Många undrar över hur vi löser mobilt internet – och jag använder just det, mobilt internet. Kör hotspot från telefonen eller ipaden, och tycker det funkar super nästan överallt. Har aldrig känt något behov av att ha en router eller liknande bara för vanen. Datorn laddar jag via en stark USB-C-plugg och den laddar fort, så jag slipper ha igång invertern för att få 230V.

Öland bjöd på varierande väder, väldigt blåsigt och många regnskurar. Mysigt på sitt sätt, men lite krångligare för utomhushäng och middagar utanför vanen ihop med resten av gänget.

När man säger Öland tänker de flesta på Borgholm, eller på norra delen av Öland. Här har jag nästan aldrig varit – jag åker alltid till söder. Älskar det karga Alvaret, alla frigående får, lamm, kor och kalvar på stora betesängarna vid havet och promenerar gärna i lundarna nere på Södra udden. Hade tänkt kitea, att det skulle bli årets kitesurfpremiär, men tiden ville sig inte riktigt och ingen av oss ville stressa in det i schemat.

Efter en dryg vecka rullade vi sakta uppåt igen. En liten roadtrip, från ett varmt Sverige till ett lite svalare. Grönskan har dock kommit till Åre också, och det här härligt att vara tillbaka här igen och njuta av fjällen ett tag till. Nu har dessutom bike parken öppnat, så nu ska det cyklas!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close