Vi bygger campervan!

Sommaren 2018: Vi har blivit med van! Med en ny dröm, med massor av jobb framför oss och framförallt – massor av vardagsäventyr! Bygga, hitta smarta lösningar, compact living, inspirationsletande på Pinterest och Insta (finns hur mycket som helst!) och framförallt – ha bilen klar till sista helgen i juli så att den kan hänga med på semestern! 

2019: Vanen blev grym, så nöjda med vår äventyrsbil! Vill du bygga en egen campervan? Kolla Kompletta guiden till att bygga campervan här – allt du behöver veta om layout, el, vatten, isolering, säng, kök etc.!

explorista campervan twomakingmemories

Inte för att det är något nytt påfund, att själva bygga en campervan har varit en dröm i många, många år. Under åren jag hoppade fallskärm och körde motorcykel på bana bodde jag ofta på en madrass i den lilla skåpbilen jag hade då och jag älskar ju det lite mer primitiva livet ute i naturen när man vaknar till solen, hör regndropparna mot tältet och vinden som viner utanför.

Precis innan vi stack till Tarifa för en månad sen sedan sålde vi av våra motorcyklar, som vi förra sommaren köpte för att åka till Alperna. Och i Tarifa, massor av campervaninspiration! Surfbussar i olika storlekar på varenda parkering, och någonstans mellan croissanter och tapas landade tanken – vi kanske ska köpa en campervan i sommar?

Sagt och gjort, så fort vi kom hem började vi titta på bilar och exakt en vecka efter hemkomst stod vi med en Nissan Interstar 150 DCI 2008, en ny kompis som visserligen har gått 28 000 mil men är väldigt fräsch, fin, välservad och i princip helt utan rost. Bilen är ca 5,2 meter lång med ståhöjd och inuti skåpet ca 3,1 meter lång och totalt 1,9 meter bred.

Planen nu då? Vi tänker oss en fast 140 cm säng som alltid är bäddad, två sittplatser med utfällbart bord, köksbänk med vask & gaskök med två plattor. Toalett, massor av förvaring för kitesurfprylar, mountainbikes etc. och en varmvattendusch man kan använda utanför bilen. Isolering och termostatstyrd taklucka för bra luft, eluttag och mysbelysning, kylbox med kompressor, mörkt laminatgolv, vita träpanelsväggar och troligtvis mörkt träpanelstak.

Följ oss på Insta – @twomakingmemories & @explorista_se

Instagram @twomakingmemories

Komplett guide till att bygga campervan – alla delar:

Kommentera gärna, eller klicka på hjärtat under inlägget!

10 comments

  1. Hi,
    Please get in touch with me, I think we can give you some income from your site. We are an aggregator of Campervans and Motorhomes worldwide. Europe, North America, NZ and Australia, with South Africa and Iceland about to be uploaded. We represent all the brands unbiasedly, presenting their costs and conditions in one place where they can be compared and booked easily as well as offering assistance on live chat if required.
    Have a look at our site. If you point people to our site you can earn commission on the bookings. As well as being a service to your readers.
    Sorry I don’t speak Swedish, only Australian….sorry English.
    Shelley

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Close