Tjejhäng i vindskydd på Styrsö

Första helgen i maj var en kickass helg, och det var dessutom den helgen jag bestämde mig för att hänga med ett gäng tjejer till Styrsö för häng, grillning, snack, marshmallowseldning och vindskyddsnatt.

Vindskydd Styrsö

Mikaela Keep Explore

Vi stack ut på fredagen, det blåste lite inne i Göteborg och jag befarade att det kunde bli kyligt ute på öarna – solskenet till trots.

Jag tog bussen från Brunnsparken, färjan till Styrsö skäret och sprang på en outdoorklädd tjej som promenerade iväg åt samma håll som mig – så vi kom fram till att vi skulle till samma ställe. Det är ju lite av charmen, att träffa nya människor på ett så enkelt sätt.

Initiativet kom från Mickan på Keep Explore – en upplevelseplattform som samlar tjejer i Göteborgsområdet som är sugna på att hitta på outdooraktiviteter ihop. En så bra grej!

Björk Styrsö havsutsikt

Jag och Erika kollade Google maps, stövlade iväg och försökte hitta närmsta vägen till vindskyddet. Vi gick över bergshällar, genom stickiga buskage och trampade ner i dyiga träsk innan vi en halvtimme senare hittade resten av gänget i vindskyddet. Och nej, det var inte bästa vägen…

Vindskydd och tjejer Torka skor vid eld

Uppackning, eldning och utrustningsspan. Det är alltid kul att se vad folk väljer att ta med för utrustning, och Erika hade t.ex. med sig en minivariant av Muurika-pannan så att hon kunde laga mat över elden.

Göra eld

Emma

Mat på liten Muurikka

För att göra det enkelt hade alla med sin egna mat, och vi åt, skrattade och snackade fram till midnatt innan vi kröp ner i sovsäckarna i vindskyddet.

Styrsö var helt vindstilla, så där tyst som det bara blir i naturen långt från stan och bjöd dessutom på en magisk solnedgång innan vi somnade till ljudet av elden.

Sofie EldSophia Erik

Känslan man man vaknar, vrider på huvudet och tittar rakt ut på klippor och hav är magisk! Vi satte igång en eld, åt frukost och innan vi begav oss hemåt hade vi bestämt oss för att städa en av Styrsös stränder – naturen behöver en hjälpande hand ibland.

Hanna te i nalgene eldning

Plast, fiskenät, flaskor, dunkar…så mycket skräp som folk slänger ute, och det blev ett gäng sopsäckar efter 1,5 timmars plockande. Så liten effort, men så stor nytta – hela grejen med strandstädning och plogging är så bra!

strandstädning

hanna och mikaela keepexplore

Helt enkelt en episk fredagskväll med nya bekantskaper, massor av skratt, en stor portion av outdoor och massor av mindfulness. Vad kan man mer begära?

Styrsö

Stort tack till dig som klickar på hjärtat när du gillar mina inlägg så att jag vet vad ska skriva mer om! 

6 comments

  1. Hej, jag undrar var på Styrsö detta vindskydd är beläget?jag har hittills bara lyckats hitta ett och det ägs av Scouterna och måste hyras. Är det samma?

    1. Hej! Det vi var i har koordinaterna 57°35’56.5″N 11°46’30.6″E (tror du kan klistra in dem på en karta och se var det ligger). Man betalade en liten summa tror jag? Lycka till och ha det härligt om du kommer ut!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close