Detta ska du tänka på när du köper begagnad kiteutrustning – Del 4 av 4

Våååår – och jag ser så fram emot kitesurfsäsongen! Och vanlife, men det går ju lite hand i hand. Helger när man sticker iväg med campervanen, fullpackad med mountainbikes och kitesurfutrustning. Om du är sugen på att börja kitesurfa så hittar du ett helt gäng länkar till andra inlägg om allt du behöver veta för att börja kitesurfa, vad det kostar och vilken utrustning som behövs.

I det här inlägget tänkte jag berätta om vad du ska tänka på och titta på när du köper begagnad kitesurfutrustning, håll till godo!

Köpa begagnad utrustning – vad ska jag titta på?

Köpa begagnad kite

Om du köper en begagnad kite, ta gärna med dig någon som har koll. Det du bör titta på är att tyget är fräscht, ju halare och krispigare desto bättre. Bleknade färger och “stretch marks” som ser ut som hudbristningar betyder att kiten är mer använd. Blås upp kiten, titta och lyssna noga att den inte läcker.

Titta på alla sömmar, infästningar för alla uppblåsbara delar som t.ex. struts., kolla över leading edge och se så att inget ser konstigt ut. Lagningar på leading egde eller tyget betyder att kiten någon gång har gått sönder, det behöver inte vara dåligt men det är viktigt att lagningen är bra gjord. Lagningar brukar också dra ner priset något. Kolla att linorna ser bra ut, att de inte är tufsiga och att de små rullarna som sitter på vissa linor rullar enkelt.

utrustning för kitesurf

Köpa begagnad bom

Om du köper en begagnad bom, kolla att infästningar ser bra ut, att linorna är i ett bra och inte tufsigt skick och att alla linor är lika långa. När linor blir slitna kan de dra sig till olika längder och det påverkar naturligtvis kiten negativt. Glöm inte att kolla att bommen passar med din kite!

Köpa begagnad kitesurfbräda / kiteboard

För begagnade brädor, kolla att det inte finns skador i belaget som är djupa och går ner till något annat skikt av brädan – då kan brädan vara för skadad för att gå att laga och det kan ha kommit in vatten emellan de olika skikten. Kolla också att foot padsen ser bra ut, och att brädan inte är ihoptryckt under footpads eller på andra delar. Här är det mycket allmänskick som gäller – pris efter skick!

kitetjej explorista

Fler delar i serien om att lära sig kitesurfa

Del 1 – Hur lär man sig kitesurfa?
Del 2 – Är det svårt att kitesurfa?
Del 3 – Utrustning för kitesurf – vad behövs & vad kostar det?
Del 4 – Utrustning för kitesurf – köpa sele & bräda
Del 5 – Köpa våtdräkt & personlig utrustning för kitesurf
Del 6 – Detta ska du tänka på när du köper begagnad kiteutrustning

Gillar du det här inlägget? Kommentera gärna eller klicka på hjärtat!

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close