Vardagsäventyr i campervan

Efter en intensiv jobbvecka och med en sambo på vift bestämde jag mig i fredags för att slänga in lite grejer i campervanen och dra söderut.

Mat, kitesurfgrejer, ett tjockt duntäcke och katterna. Så himla skönt med vanen, sängen är bäddad och allt annat är packat – tandborstar, matlagningsgrejer, torrmat & kryddor, böcker, ryggsäckar, kattlåda och matskålar. Och filtar, brassestolar och värmeljus. Och gasol, diskmedel, handdukar och allt annat man behöver.

campervan i solnedgången

Hittade en fin spot precis vid havet, och kom ner lagom till solnedgången. Så himla vacker, hela himlen blev rosa och det var vindstilla ute. Tog med katterna ut, de är ju i buren när jag kör men går i koppel ute och är lösa inne i vanen sen.

Lagade mat, soppa – vi har ju ingen värme i vanen så soppa kändes som ett bra kort ihop med nybakat bröd från ICA. Alltså lugnet – att bara dra ut och hänga vid havet med tända ljus och middag såhär en fredagskväll, livskvalitet! Såhär ser den ut på insidan förresten, härligt ostädad, med en katt på golvet och utan Insta-filter. Livet på riktigt, ni vet!

såhär ser det ut i campervanen

katter i campervan

Jag har blivit helt hooked på serien Younger och spenderade resten av kvällen under duntäcket sträcktittande på serien, lyssnade på vinden som ven utanför och åt alldeles för mycket choklad. Katterna låg i en hög under en fleecefilt bredvid mig, mysigt ändå att ha dem med och kul för dem att komma iväg på äventyr.

Precis innan jag somnade började dessutom regnet smattra mot taket – hur mysigt?

campervan kök

Det såg ut som att vindarna skulle vara bra på lördagen för att få till lite kitesurf, men tyvärr ändrade sig prognosen under natten till det sämre och när jag vaknade lördag morgon var det utan vind så kitesurfen fick stryka på foten.

Körde vidare söderut, gick promenader och läste bok, njöt av att bara vara. Stannade över tills i morse, men med halvbra blåst och regn hade jag ingen lust att kitesurfa utan körde tillbaka mot Göteborg istället. 

utsikt från sidodörren svensk västkust

Älskar såna här små vardagsäventyr, friheten att så enkelt kunna ta sig iväg. Innan vi hade vanen gjorde vi samma sak med tält, men visst var det lite krångligare med all packning då. Men krångel, det är ju bara till för att lösas!

Hur får du till vardagsäventyr?

liten ö i havet hav hav solnedgång

11 comments

 1. Jag är sååå avundsjuk på er som har en van. Jag drömmer om att ha en så jag kan åka iväg på små äventyr. Men vi sov i tält i skogen inatt. Supermysigt det också ???

  1. Bara att köpa och bygga! :) Har också funderat på det länge, men sen bara bestämde vi oss och byggde en. Men tlät är inte fel det heller, allt utomhus är bra!

  1. Hej! Nej, vi byggde vår van själva. Kommer en hel serie och YouTube-klipp om bygget under hösten, så stay tuned! Följ oss gärna på @twomakingmemories på Insta för att se byggbilder.

  1. Neej, man kan inte bo på campingplatser! Det är ju naturen som gäller, det är ju då det blir nice! :) Stanna där man vill, med världens utsikt och lugn!

 2. Alltså wow så coolt – min pojkvän och jag vill göra något liknande! Ser i kommentarerna ovan att ni skulle göra någon video om detta? Hur lång tid tog allt? Är det super duper mega dyrt? Hur gör ni med dusch/toalett osv? Kram

 3. Hej!

  Superfin campervan! Blir väldigt inspirerad. Hur mycket gas går åt för er, måste ni ha många flaskor med er när ni är ute på äventyr? Är lite sugen på att inte hålla på med värsta gasinstallationen i våran van…

  1. Tack! Vi funderade på att ha en stor flaska först men när vi insåg att vi gjorde av med 1,5 450g-flaska under 2 veckor så skippade vi det. Känns säkrade att köra med små flaskor och det är ju inte så mycket pengar extra det handlar om.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close