Längtan efter snö

Mitten av oktober – och redan har jag skidresor planerade! Jag längtar efter luftig snö, varm choklad och långa åk. Lager-på-lager, berg och långkalsong-kvällar. Ja, för det hette ju långkalsonger innan, inte underställ, så långkalsongkvällar heter fortfarande långkalsongkvällar!

Jag längtar efter att knö in nära och kära i en stuga och bara hänga, efter mjölksyretrötta ben och adrenalinkickar. Efter perfekt puder, nyputsade backar och sol med singlande snöflingor samtidigt.

explorista offpist puderFörra julen spenderade vi i Lofsdalen, och i år blir det en repris. Sex vuxna, två katter och en jakthund i en liten fjällstuga, med skidåkning på dagarna och  mysiga spelkvällar med sådan där bra mat som man har lagat hemma innan och bara kan värma direkt i ugnen.

Ser fram emot att få slipa på carvingtekniken i nypistade backar och kanske ett och annat åk offpist om snön finns där. Så himla sugen på att köpa en ny actionkamera, GoPro Hero7 black, och filma lite mer framöver.

skiing exploristaÄr supernöjd med mina pistskidor, men funderar på om man skulle investera i ett par offpistskidor också? Ni som kan det här med offpist, vad skulle ni rekommendera isf? Tech-bindning eller alpinbindning med löstagbar häl? Och vilka skidor?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close