Reselistan 2019

Skärstorsdag & jag är i Norge för en äventyrspåsk fylld av vänner, toppturande och snowkiting! Bloggen är ju dock alltid igång, oavsett var jag befinner mig och jag hittade den här listan hos Lina (som också kitesurfar). Listor är ju alltid roliga, så här kör vi!

Bästa resan?

Patagonien på motorcykel eller Nya Zeeland med campervan – älskar resor där jag fritt kan resa och bo där jag vill, och inte behöva vara låst till hotell eller fasta transportsträckor. Hello nature!

Motorcykel i Patagonien

Sämsta resan?

Alltså nej, jag har inte haft några dåliga resor. Minst imponerad tror jag dock att jag var av Kambodja när vi reste runt där i två veckor under våra 4,5 månader i Asien. Kan inte direkt svara på varför, det var nog mest sammanträffandet av många dåliga saker som gjorde att jag inte är så pepp på att åka tillbaka dit.

Dyraste resan?

Förutom vår 4,5 månaders långresa så slåss nog Patagonien och Nepal med vår trek till Everest base camp om förstapriset här. De blev inte särskilt dyra de heller för den delen, jag ser alltid till att resa billigt så att jag kan resa länge!

Billigaste resan?

Jobbresor är ju alltid billiga och jag har varit på ganska många sådana utomlands; senaste jobbresan var två veckor på surfcamp på Bali (jobbar på Lapoint).

Lapoint crew på Bali

Mest spontana resan?

Oj, svårt att säga. Jag brukar oftast boka och planera ganska mycket innan eftersom det liksom krävs när man åker på lite mer avancerade resor – men älskar också att kunna vara spontan och sticka iväg med campervanen. Mest spontant – förra sommaren skulle vi till Holland men vände i en två-timmars-bilkö halvvägs genom Tyskland och körde tillbaka till Danmark istället. Friheten!

campervan i solnedgången

Drömresmål?

Allt utomhus…Kanada med campervan, Island på motorcykel & häst, Mongoliet på häst, Patagonien igen, Lofoten, Svalbard…finns ju så många häftiga ställen!

Bästa hotellet?

Bor sällan fancy och föredrar ofta att bo i tält istället för fina hotell. Gillar kontraster dock och avslutar gärna en resa med ett par dag på ett härligt hotell. Exempelvis bodde vi på ett fint fyrstjärnigt hotell i Kota Kinabalu på Malaysia efter att ha rest runt i två veckor, bestigit berg och bott på mindre fina ställen. Här: stor pool, bra restauranger, flera poolområden, egen havsstrand, marmor, fixade utflykter, balkong med havsutsikt och pickolos – you get it! Den här bambuhyddan på stranden i Goa, Indien, var också helt fantastisk!

Kota Kinabalu, hotell på Borneo

Sämsta hotellet?

Första långresan med polarna 2005 – Caye Caulker, Belize. Smutsiga gardiner, smutsiga sängar, inga fönster, för få sängar och fullt med moskiter. Ägarinnan bad oss gå ut, sprayade med något livsfarligt medel och när vi kom tillbaka en halvtimme senare var allt täckt av ett lager svarta, döda moskiter. En natt blev det, never again.

hotellrum caye caulker belize

Det första du packar innan en resa?

Jag gör en lista och packar allt samtidigt – någon ordning måste det ju vara! Skämt åsido – det finns ju några saker jag alltid har med när jag reser och de ser jag till att ha på plats, annars är det outdoorprylarna & utrustningen som kommer först och kläderna som kommer sist!

packning hojsemester

Vilken plats kan du tänka dig att åka tillbaka till?

Tarifa & Barcelona är ju mina andra hem så dit åker jag gärna igen. New York är en härlig stad, Patagonien har enormt mycket mer att erbjuda än vad jag hann med och jag ser gärna fler delar av Chile och USA.

Hoppas att du får en härlig påsk – och om du har lite tid över så häng med på topptur på Insta stories!

5 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close