Vecka 5 i Challenge2k & milen (tredje gången ever)

I lördags sprang jag milen för första gången på 2,5 år. Senaste gången var precis innan vi flyttade till Barcelona, och visst har jag sprungit efter det, men inte själva mildistansen. Så hejja mig – det var tungt och snöigt i spåret, men bra gick det (även om jag bokstavligen hade en medelpuls på 182…)!

trött löpare efter pass

Det kanske låter konstigt för er som är löpare och ute och springer jämt och ständigt, men jag har ju aldrig gillat att springa. Även när jag spelade fotboll löptränade jag aldrig, och första gången jag sprang milen var när jag var 25. Sen sprang jag den en gång till 2015. Och så nu.

Tredje gången gillt var milen ganska tung, jag sprang på nedtrampad snö och fick inte samma respons i steget som vanligt. Första 3 km gick bra, fjärde började bli tung, kilometer 5-6 var riktigt kämpiga och efter 7 km lossnade det lite igen. Och som sagt, med 182 i medelpuls var jag riktigt slut när jag kom i mål.

Den här gången var milen inte målet med mitt löpprogram som det har varit de andra gångerna. Innan har jag tränat för att kunna springa själva milen, nu är det bara ett pass på vägen mot halvmaran vilket känns bra.

Vad som känns mindre bra är mitt tidigare onda knä och lite känningar i vänster fot, så nästa vecka får jag nog dra ner de planerade fyra löppassen till två och lägga in något annat konditionspass som t.ex. spinning eller Cardio walking som inte sliter på samma sätt som löpningen. Dessutom kommer jag öka på styrketräningen för benen med de här övningarna för att minska skaderisken.

Hur går träningen för dig, springer du på vintern eller väntar du till vårvärmen?

2 comments

  1. Jag springer absolut på vintern, lite mindre i år dock pga många lockande gruppträningspass vid mitt jobb. Men ett par gånger i veckan blir det, i ur och skur. Det är lite ovanligt att läsa om någon som är mer på min nivå (milen första gången för ett par år sedan och längdrekord 12 km i höstas) än alla dessa marathon- och ultralöpare som jag annars gärna läser om. Stort lycka till på 21K, det ska bli kul att läsa om dina upplevelser efter loppet. Jag har inte vågat mig på sådana distanser än ?

    1. Kul att ha gruppträning på jobbet! Eller hur, det är därför det är lite kul att skriva om det – jag är så långt ifrån pro eller supervältränad löpare man kan komma, men det är väl värt att lyfta den delen av träning med tänker jag. :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close