Vi är i Alperna!

I söndags morse tog vi färjan från Trelleborg till Rostock och körde vidare söderut. Hej Europa – så härligt att vara utomlands igen! Det är ändå en speciell känsla, att rulla på färjan och sex timmar senare vara på rull genom Tyskland. Betala med euro, prata engelska och försöka hitta vägar man inte har åkt på tidigare.

Vi hade lösa planer om att åka söderut genom sydvästra Tyskland, Nederländerna, Belgien och ner mot nordvästra Frankrike – men det kändes helt plötsligt som en dålig idé. Fruktansvärda översvämningar i hela tysk-belgiska området där vi hade tänkt att åka och corona som peakar i Nederländerna…så vad gör vi?

Det blev ett snabbt stopp efter färjan för att bestämma nya planer – charmen med vanlife och friheten med det här sättet att resa. Med packning för de mesta roliga aktiviteter är vi ju flexibla med vad vi kan hitta på, så vi kollade upp coronaläget och restriktioner i olika länder innan vi satte fart på vanen och rullade mot Alperna. Alperna är ju alltid Alperna liksom – magiska berg som man aldrig blir trött på.

Nu är vi i Österrike, lever vanlife och cyklar downhill. Började med en dag i Innsbruck bike park – cyklingen här håller en lite annan nivå än i Sverige och det var sjukt kul! Framförallt för de har linjer som bjuder på många höjdmeter – The chainless one som vi cyklade i Innsbruck var 600 höjdmeter och tog 20 minuter att cykla – jämfört med Vallåsens 130 (?) höjdmeter och 4 minuter.

Med det sagt tycker jag ändå att bikeparksen i Sverige håller väldigt bra kvalitet och har sjukt roliga lines – men det är ju svårt att tävla mot berg på flera tusen meter när man heter Hallandsåsen liksom…

Igår körde vi vidare och befinner oss nu i Sölden. As we speak sover Zack i sitt babynest bak i bilen medan Philip cyklar downhill och jag sitter i vanen och bloggar med utsikt över bergen. Vid lunchtid byter vi plats – jag tar cykeln upp i gondolen för att bränna några varv på downhill-lederna här medan Philip tar hand om tiny. Funkar bra ändå, det där med aktiva intressen och baby i campervan!

Vi får se var vi tar vägen näst – vi har ju ytterligare tre veckor kvar innan vi behöver vara hemma igen! Mer berg, mer cykling och förmodligen en sväng till Italien.

Insta blir mer uppdaterat under resan, så följ mig där!

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close