Min lista till världen

Älskar ju resor och att just en lista om världen från Sara skulle titta upp i mitt bloggflöde passade bra! Så resesugen just nu och längtar till värmen! Om bara tre-fyra veckor drar vi vidare mot nya äventyr, du hänger väl med till Tarifa?

iguazu falls

 

Iguazu falls från Argentinska sidan.

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?

Just nu bor jag ju i Serfaus, Österrike – med 5 minuter till liften och bergen för härlig skidåkning. T.ex. såna här skiddagar är helt fantastiska!

Var vill du helst möta våren?

Åhh, weekends till härliga storstäder i Italien (t.ex. Rom), Spanien eller Frankrike är ju inte helt fel! Men våren hemma i Sverige är också fantastiskt, torr asfalt, varm sol, snödroppar som tittar fram i trädgården och snöhögar som smälter ner.

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?

Stort älsk på New York, en fantastiskt stad. Mitt Barcelona är ju också helt magiskt, perfekt för en långweekend med sol, strand, shopping och god mat. Köpenhamn har överraskat mig, liksom Venedig som jag fastnade väldigt mycket för. Och Istanbul, vilken häftig stad!

venedig istanbul

 

Venedig & Istanbul

Ditt bästa sommarställe i Sverige?

Vandring i svenska fjällen eller kitesurf med spa på västkusten slår mycket, älskar att vara utomhus. Min gamla hemstad Jönköping är också fin på sommaren med lång strand utmed Vättern, fina mountainbikespår och härligt häng på bryggan med caféer och restauranger inne i stan.

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, var skulle du vilja åka då?

Norge skulle jag gärna vilja åka till – ser framför mig underbar skidåkning med härlig offpist, vacker vandring och magiska fjordar.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?

Island, Nya Zealand, Sri Lanka, Indien… Hittar inspiration överallt!

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – var skulle du åka?

Oj, alldeles för kort tid! Men shopping i New York, offpistkurs i Frankrike eller islandshäst på Island låter som bra planer.

Var finns paradisstranden?

Ilha Grande i Brasilien & Tulum i Mexico har fina stränder och säkerligen en hel del i Asien.

tulum ilha grande tulum beach

 

Tulum i Mexico översta och understa bilden, där emellan Ilha Grande i Brasilien.

Var skulle du helst åka med din bästa vän?

Backpacking i Asien, motorcykel genom Mongoliet, vandring i Norge, weekend i Budapest eller skidåkning i Alperna.

…och var vill du åka med din partner?

Jorden runt och uppleva alla äventyr och vackra platser!

Var skulle du helst vilja äventyra?

Berg i Himalaya, vulkaner i Sydamerika, skidåkning i Kanada eller USA, motorcykel genom hela Asien… finns ju hur mycket som helst!

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomland, var skulle du helst vilja åka tillbaka?

Jag gillar svenska fjällen för naturen, Spanien för den härliga kulturen, New York för den härliga mixen och grymma shoppingen och gärna fler platser i USA, Asien för att det är vackert och Nepal för att där bor det ett fantastiskt folk.

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?

Vi flyttar till Tarifa om någon månad med ett gäng dagar i Sverige innan dess. Förhoppningsvis blir det resor runt i södra Spanien med hyrbil under april och maj och sedan kanske någon tripp till Marocco. Längre fram får vi se – men det finns stora planer för hösten så stay tuned i bloggen!

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?

En flerdagars tur med havskajak antingen i St Annas skärgård eller på västkusten, randonnéskidåkning i norra Sverige och bila längs Höga kusten.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?

Indien, Nya Zealand, Galápagos, Ecuador, Costa Rica, Japan… jag kan fortsätta hur länge som helst! :)

 

 

12 comments

  1. åh Tulum – dit vill jag! och vad är dina bästa tips till köpenhamn? eller, jag kan kanske söka på din blogg om du skrivit om det… :)

    1. Tulum är verkligen jättefint med härliga stränder, häftig kultur och jättebra för kitesurf om man gillar det. Har tyvärr inga bra tips för Köpenhamn att bjuda på, har bara varit där under ett par dagar och kommer inte riktigt ihåg vart vi var… :( Men det är en härlig stad som gör sig bra att sightseeingpowerwalka i innan frukost och många härliga uteställen för en drink eller två.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close