Så himla skoj – över 100 tjejer som samlas varje vecka någonstans i Göteborg för att springa trail running med pannlampa med Forest femmes. Små skogsstigar, härlig stämning och massor av energi!

Jag är en sån som alltid föredragit att träna själv, särskilt när det gäller löpning. Då kan jag hålla mitt tempo, köra de övningar jag vill, köra effektiva pass…ja, ni vet. Men sedan hörde jag talas om Forest femmes och det lät så sjukt kul så jag var tvungen att testa – och nu är jag fast. Det här är verkligen så himla kul, och så härlig träning!

NIGHT TRAIL RUNNING MED FOREST FEMMES

Forest femmes är en kvinnlig löpargrupp startad av Icebug vars huvudkontor ligger i Jonsered strax utanför Göteborg. Varje måndag kl 19 samlas alla löparsugna någonstans i Göteborg för en timmes trailrunning – oftast i Skatås, Hisingsparken eller Änggårdsbergen.

Man väljer grupp efter hastighet och det finns tre olika grupper att välja bland beroende på vilket tempo du håller. Det kostar inget att vara med, men du måste ha en pannlampa nu på hösten/vintern och ett par vettiga skor är väl värt att investera i om man känner att det här är något för dig – men givetvis funkar vanliga löparskor att testa i även om det kan vara lite halt.

löpargrupp göteborg för tjejer trail

Jag gillar konceptet, stämningen och gemenskapen. Pepp! Man orkar så mycket mer i grupp, alla hejjar på och man springer på små skogsstigar dit man inte hade hittat annars. Tycker du det är läskigt att springa själv i mörkret är det här bästa lösningen – det är över 30 pers i varje grupp och både ledarna och gruppen ser till att alla hänger med.

Hänger du med nästa vecka – kl 19:00 i Hisingsparken?

night trail running

6 Comments

  1. Pingback: Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

  2. Oooh, vad kul! 😀
    Säger som Ida; kanske inte när det är på ”fel” sida, men håller de till i Skatås skulle jag nog hinna dit (varannan/barnfri vecka).

  3. Pingback: 2017 - en årskrönika i bilder - Explorista

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.