image

Happy new 2016! Hoppas ni hade en bra nyårsafton? Det hade jag och nu ser jag verkligen fram mot nytt år. Tycker vi börjar nya året med att prata träning – för vilken skillnad ett gym kan göra för träningsglädjen!

Fick till sist till ett pass på Friskis i Jönköping, nybyggda gymmet mitt inne i stan. Så fort jag satte foten inne i gymmet börjar träningsglädjen bubbla i kroppen, så skönt att träna igen! Jag vill träna allt!

På något sätt är det något speciellt med stämningen på Friskis i Jönköping, happiness och träningsglädje i högt och lågt. Kan inte sätta fingret på vad det är som ger den där känslan? Kanske är det stämningen med glad, hjälpsam och trevlig personal. Eller de superfina lokalerna med härligt ljus och utsikt över Munksjön? Där man självklart får låna både salar och redskap när det inte är klasser, bara det. Eller de trevliga små skyltar som sitter överallt?

image

image

Oavsett så måste det här vara det bästa gymmet jag har tränat på. Bara kolla in lokalerna! Två våningar med gym, massor av öppna ytor, bra luft och bra ljus. Inget grottgym här inte! Tycker att många gym missar på detta – de är mörka, låg takhöjd och dålig luft. Jag fick till en timmes skojgymmande, härligt att röra på kroppen igen.

image

Crossfitbox, häcklöpningsbana, massor av redskap och riktigt stora ytor för funktionell träning. Kettlebells, bollar, rep, TRX och stänger i mängder. Lyftplatser på g, styrkemaskiner och cardioträning med utsikt över vattnet. Dessutom massa salar för klasser och ett trevligt fik.

Och just att alla är välkomna gillar jag, könsneutrala omklädningsbås och bortplockade vågar är bra grejer, hejja Friskis! Nej, ingen reklam, inget sponsrat inlägg. Bara massor av kärlek till ett grymt bra gym!

image

image

image

image

image

image

image

image

12 Comments

 1. Ser superfint ut! Friskis i Borlänge och Linköping har också väldigt bra gym som är stora och luftiga. Och jag förstår känslan du beskriver när man kommer in, i de flesta friskisföreningar känner man av en riktigt fin träningsglädje där alla är välkomna. Det tycker jag är fint :)

 2. Vilket drömgym! Älskar att det poppar upp så många gym som har mer än några hantlar och löpband. På ett sådant där ställe kan man ju aldrig tröttna!

  • Emmi

   Eller hur? Det här är ju superfint, inga maskiner alls på det planet utan bara massa kreativ yta och verktyg. Love it!

 3. Men vad roligt att se! Jag pluggade tre år i Jönköping och hängde väldigt mycket på F&S! Dock sex år sedan jag flyttade från stan och jag ser ju att mycket har hänt sedan min tid där. Kul med så bra och moderna gym!

 4. Pingback: Jag saknar gymmet! - Explorista

 5. Pingback: Mitt drömgym - Explorista

 6. Pingback: Nordic Wellness Jönköping Campus - Explorista

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.