Träningsdag med Challenge21k

Med kroppen stel av 1,5 dygns flygning och huvudet fullt av jetlag åkte jag upp till Stockholm i söndags för att gå på ett träningsevent med gänget från Challenge21k som anordnades av Runner’s World.

mårten och lisa

Dagen började med en grym föreläsning av vår löpcoach Lisa Beskow. Lisa brinner för löpteknik och vi fick med oss många tips om hur man bör tänka kring löpteknik.

Visste ni t.ex. att det tar kroppen ett år att stärka upp muskelminnet och träna in rätt löpteknik – men att det då räcker med att köra lite grann varje pass? Det krävs inte att du under hela passet tvingar dig till rätt löpteknik, om du tränar korta sträckor men kontinuerligt under ett års tid så kommer kroppen att hitta rätt teknik.

lisa beskow löpcoach

Sen pratade hon om kost, rätt löparskor och inte minst – vikten av att hitta sin löparglädje, och vi fick alla med oss budskapet “träna det du gillar, då kommer du få bra resultat”.

Sist men inte minst pratade vi om träningsupplägg inför tävling och de olika faserna med uppbyggande träning, tävlingsförberedande träning och formtoppning. Riktigt spännande, jag har aldrig lagt upp min träning på det sättet så det är roligt att få tänka i andra banor.

explorista löppass

Efter föreläsningen stack vi ut på en timmes löppass, där vi efter uppvärmingen körde tabata med löpteknikövningar två och två. Isiga gator, men strålande sol & en himla massa vårkänsla!

mårten nyhlen

Efter lunchen fick vi lyssna på Mårten Nylén, som höll en himla inspirerande workshop. Mårten drog fram ett av mina favoritcitat:

Life isn’t about finding yourself, it’s about creating yourself

Det ligger så mycket i den där meningen; sluta leta efter något och börja istället ta för dig och skapa de rutiner du vill ha, gör det du vill och bli den personen du önskar.

Om du följer hans Instagramkonto ser du ofta inlägg med hashtaggen #startamedettleende vilket han också pratade om; att ha en negativ inställning kommer aldrig ge dig ett positivt liv. Starta dagen med ett leende, en bra tanke och en bra gärning så har du härlig energi för resten av dagen!

mårten nyhlen träningspass

Vår dag i Stockholm avslutades med ett intensivt intervallpass tillsammans med Mårten, så skönt att få jobba med min flygplanströtta kropp! Stort tack till gänget i Challenge21k samt de andra deltagarna för härlig energi och till Runner’s World, Lisa & Mårten för ett riktigt inspirerande och roligt event!

träningsmänniskor

5 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close