Glamping i Dalarna

Glamping, har du hört om det innan? Alltså glamorous camping, en lite lyxigare variant av att campa. När vi var i Jericoacoara i Brasilien bodde vi på en glamping site, med kupoltält istället för rum och med fin trädgård och en liten bar/restaurang, så mysigt!

Den här helgen testade vi en annan variant av glamping, nämligen att ta vanen och möta upp några kompisar för att bo två nätter på olika campingplatser i Dalarna och äta trerätters tillagad på uteköket.

För oss som gillar friheten att hitta någon plats ute i naturen att stå på kändes det lite främmande – men härligt! Sara och Danny kom med pickup och taktält och vi parkerade vanen så att vi fick ett eget litet camp med sjöutsikt, en bit bort från de andra på campingplatsen. Upplevelsen var ju densamma – fast med lyxen att ha toalett, dusch och möjlighet att diska i ett riktigt kök.

Vi möttes upp med en fika i Rättvik, där vi också tog en promenad längs med deras drygt 600 meter långa brygga. Det blåste bra och var fullt med kitesurfare i vattnet (hur sugen?!), såg ut som en härlig spot med plattvatten, bra vind och dessutom sötvatten. På kvällen rullade vi in i Tällberg där vi satt ute till midnatt, tittade på solnedgången och pratade om livet och äventyr och allt däremellan.

rättvik lång brygga

Lördagen började med pannkaksfrukost, med nutella och banan, med hemkokt hjortronsylt och med blåbärssylt med tahitisk vanilj. När morgonen övergick till dag packade vi ihop våra saker, tog en utflykt till Styggforsen och sedan vidare till Orsa Grönklitt för att cykla mountainbike.

styggforsen i dalarna

styggforsen i dalarna

Så himla kul att cykla igen! Jag har ju bara cyklat en gång innan efter förlossningen men nu fick vi en timme i skogen på fina trails. Vi cyklade Fryksåsleden, en röd crosscountry-stig med fina vyer, roliga nedförslöpor och vacker skog. Kroppen funkar bra, men jag ska jobba på att stärka upp kroppen ytterligare iaf en månad innan jag cyklar på som vanligt på tuffare stigar med sten och rötter.

enduro mountainbike explorista

mountainbike i orsa grönklitt i dalarna

Och sen – bubbles & after bike! Sara och Danny hade hämtat en trerätters middag som vi lagade till på Orsa campingplats där vi satte camp för kvällen. Trerätters hör inte till vanligheterna i vanen – speciellt inte när den består av älgcarpaccio med skogssvampcreme till förrätt, halstrad renfilé med smörstekta kantareller, sparris och potatisgratäng till huvudrätt och mandelkaka med hjortron till efterrätt. Danny är sjukt duktig på att laga mat och komponera smaker, och det var lyxigt att bara relaxa och bli serverad en trerätters.

vanlife i dalarna

Zack då? Yep, han hänger med! Livet med baby i van funkar alldeles utmärkt – men det är klart att saker tar lite längre tid än vanligt och att man får anpassa sig efter hans behov. Behöver han äta så behöver han äta, då kan man inte vänta en timme (eller ens 10 minuter!). Är han ledsen när det är dags för vår middag så får man turas om att äta – men krångligare än så är det inte. Trygghet, kärlek, mat, värme och sömn så är han nöjd!

bebis i campervan eller husbil

Solen gick ner över sjön, vi pratade om allt och inget och klädde på varma tröjor och filtar när temperaturen sjönk. En fin dag och fin kväll som avrundades runt midnatt – dags att få lite sömn, morgondagen skulle börja med fika!

Vi tog en lätt frukost och körde sedan till Orsa kaffestuga där vi köpte in massor av bakverk och delade på. Muffins med vaniljcreme, mjölkchoklad och hallon, wienerbröd, chokladtårta, Sarah Bernad-bakelser, kaffe och varm choklad blev en bra start på dagen innan vi rullade hemåt mot västkusten igen. En perfekt försemester, för snart är det ju dags för semester på riktigt!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close