Hälsohetsen & lagom

Så roligt att många uppmärksammade, delade och bloggade om mitt inlägg i måndags “Vältränad är inte hälsosam”. Tycker det är ett viktigt ämne som är värt att ta upp.

löparsko strand

Vi lever i ett samhälle med hälsohets. Därför är det allas ansvar att tänka till, att hålla distans och att ta egna beslut. Jag tror alla har känt att man inte “borde” eller att man “borde”. Jag “borde” träna mer, jag “borde” komma i strl 36, jag “borde inte” äta choklad. Varför? Ta ett steg tillbaka från hälsohetsen, hitta en balans som passar för dig. Vad är dina mål, vad vill du uppleva och göra?  Titta på vad du behöver göra för att nå dem. Jag lovar, det är i alla fall inte att komma i storlek 36 eller inte äta choklad.

Trivs med dig själv, varje dag. Ta hand om kroppen så du kan var frisk och uppfylla dina drömmar, även när du är 80. Avfölj på alla bloggar, tidningar och Instagram-konton som inte ger dig energi och glädje.

coaching

Det är egentligen inte så svårt, det där lagom. Rör på dig, ät bra mat, skratta och ta dig tid att ta det lugnt. Det innebär inte 30 minuters meditation två gånger om dagen, chiapudding med acai och gröna juicer varje frukost eller träning sex dagar i veckan.

Det innebär att stanna upp och ta tre djupa andetag ibland, äta frukost utomhus utan att läsa samtidigt. Bli genomsvett av ett skitjobbigt löppass du kanske inte hade lust med, men som du är galet nöjd med efteråt. Skratta med vänner över en grillmiddag och njuta av en helt underbar cupcake. Hoppa kraven, men utvecklas gärna. Mål & drömmar – ja. Krav – nej.

Gör lagom, hoppa förbuden och ställ inga omöjliga krav på dig själv. Vad är dina tankar om hälsohetsen?

bottle

5 comments

  1. Den här debatten är så viktig! Det är mycket bra synpunkter du har fått fram och jag tycker det är superkul att det är många bloggare som hängt på. Bara av att läsa några olika bloggar den senaste veckan, har verkligen inspirerats och hjälpt till på vägen. Till att leva hälsosamt, hälsosamt på sitt egna vis är både utvärtes och invärtes räknas. Tack!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close