Här är vår hyrda husbil i USA (och här är vi nu)!

Ok guys, här är den! Vårt mobila hem de närmsta månaderna, vår RV som vi har hyrt från Road Bear RV’s. Den minsta man kunde hyra, kompakt med USA-mått mätt och helt gigantisk när man tittar med svenska ögon.

En knappt 8 meter lång Ford V8 på dryga 7 liter, som drar 2.5 liter milen och känns stor som ett hus. Med två dubbelsängar, en soffa kan som bäddas till dubbelsäng och då har man ändå en soffa kvar att sitta på.

Två säten fram och den USA-godkända bilbarnstolen som vi fick köpa till Zack i Seattle får sitta bak på en av sofforna. Det finns mängder av förvaring, stort kök, rymlig varmvattendusch och stort kylskåp och frys.

Och micro och kaffebryggare och brödrost och sånt där man väl aldrig klarar sig utan? Iaf inte om man är amerikan…som svensk vanlifer känns det…hrrm…lite överflödigt.

Bilen är winterized, så allt färskvatten är tömt och vi använder dunkar för att diska, tvätta oss och laga mat. När vi kommer längre söderut får vi fylla upp det igen, men vi vill inte riskera att frysa sönder något i och med att det är minusgrader här ibland. Batterierna sitter i princip utomhus och verkar inte gilla kylan (surprise!) och isoleringen i bilen har lite övrigt att önska så just nu gör vi nog av med typ 4-5 liter gas/dygn för att hålla värmen i bilen.

Nu är vi på Vancouver island, och det blir ytterligare någon vecka eller så här innan vi reser söderut. Och en sväng till Vancouver innan vi lämnar Kanada såklart! Kanske en hotellnatt mitt inne i stan för att kunna njuta av stan på riktigt?

Mobildata är ganska dyrt här – vi maxade vårt prepaid på 10G begränsad 3G-uppkoppling för ca 500 kr, så att bomba på med bilder här i bloggen och på Insta är lite av en ouppnåelig dröm just nu. Men häng med på Insta ändå, så får du se lite vad som händer på resan!

Är du nyfiken på något särskilt på vår tripp?

2 comments

  1. Som Yngvie Malmsteen sa: ”Less kan väl för fan inte vara more. More is more!”
    Kom förresten precis hem från Moldavien. Där kostade 100GB 4G cirka 14kr. Fast det finns nog mer att se i USA!

  2. Den är ungefär lika stor som vårt hus! Skämt åsido, skönt ändå med massor av space när man har liten, hoppas ni kommer att trivas!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close