MC-semester i Alperna – del 2 av 4

Detta är del 2 av 4 av vårt hojäventyr i Alperna, här hittar du delen som tar oss från Sverige via Polen, Tjeckien och Österrike till Grossglockner. Del 3 publiceras på torsdag!

grossglocknerkaiserschmarren

Dag 5 vänder vi tillbaka ner mot österrikiska sidan för att få se alla fina vägar innan vi fortsätter mot Italien. Vägarna på Grossglockner är fantastiskt fina och jag betalar gärna 25 EUR i motorcykeltull för att åka upp – bra asfalt, sköna svängar och magiska utsikter! Tyvärr fick vi inte se några murmeldjur som vi hade hoppats, men det får vi ta nästa gång istället (för tillbaka ska jag!).

edelweisshutte grossglockner

grossglockner mcåkare

Vi kör neråt igen, söderut, och nu har vi bytt bergskedja och kör istället i Dolomiterna, en yngre bergskedja som bjuder på helt andra vyer. Här är det spetsiga berg som sticker upp genom de gröna ängarna, råare klippor på något sätt.

utsikt dolomiterna mcåkare utsikt dolomiterna mcåkare

Dagens stopp var skidparadisbyn Cortina – vackert, mycket folk och ganska upscale. Efter ett par dagar på gasthaus på ensliga orter var det kul att traska runt i stan och ha lite restauranger att välja bland. Kvällens val landade på en supermysig, personlig italiensk restaurang – ett riktigt guldkorn!

cortina cortina cortina

Väster om Cortina, mot Canazei, är paradiset för hojåkare och hit körde vi dag 5. Pass efter pass med extremt roliga vägar och häftiga utsikter.

Det är cyklister och MC-åkare om vartannat och när man själv tycker att man håller ett bra tempo på de knixiga små vägarna blir man lätt omkörd av äldre italienska män på stora BMW-hojar. Det märks väl att det här är deras hemmaarena och de är helt bekväma men den lite mindre bra asfalten.

utsikt dolomiterna mcåkare

Nästa gång blir det fler dagar i det här området, med flera nätter på samma hotell och roliga dagsutflykter, men den här gången fick vi bege oss vidare efter en härlig natt på ett litet hotell på landet där vi fick ett par timmar i hotellets spa, åt middag på hotellet och tittade på ett galet åskväder med vackra blixtar från skyddet av balkongerna ovan.

åskoväder och regnexplorista på promenad

Missa inte nästa del som kommer på torsdag!

7 comments

    1. Ja, det är ju så fint! Schweiz blev en kortis den här resan (nästa inlägg), men jag skulle gärna spendera mer tid där. Behöver lite mer budget dock…!

  1. Ser underbart ut! Vi är tre gubbar som sitter och planerar en liknade resa nu i sommar! Vi har som ni tänkt oss ca 10 dagars resa! Er resa skulle passa oss ypperligt då ni har med alla de ställe vi vill se! Har ni möjligen sparat er rutt så man kan stjäla den av er? Med boende och allt? Vore toppen! Mvh Janne, Petter & Per

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close