Kajak i Göteborgs södra skärgård

Vardagsäventyr alltså, så enkla och så nära. Bara komma ut, vara nära naturen, spendera tid med vänner. Skratta, bada, bubbla över ett glas vin och laga mat på Trangia-köket. Njuta av underbara havet, vackra klippor och se alla vackra skärgårdsvyer från en liten guppande kajak. Lugnet och glädjen.

kajak nathalie på stora rävholmen solnedgång stora rävholmen göteborg

Helgen innan midsommar gav vi oss ut i Göteborgs södra skärgård för kajak- och tältande, jag och sambon tillsammans med Nathalie (som också har skrivit ett härligt inlägg om den här dagen) och hennes kanadensiska pojkvän. Klart vi ville visa skärgården på sommaren! Och vi kunde verkligen inte ha mer tur med vädret, strålande sol båda dagarna, varmt och skönt!

Vi hyrde kajak från Långedrags kajakuthyrning och gav oss iväg kl 17 på lördagskvällen med sikte på Stora Rävholmen. Det tog oss ungefär tre timmar att paddla dit och vi satte upp våra två tält på en mysig grässtrand mellan klipporna. Vi var ensamma på ön, förutom en stor skock får, och det känns verkligen som en annan del av världen – trots att vi är ett stenkast från centrala Göteborg.

havsbadleva bag in box sommar par i kajak

När det blev för kallt och blåsigt ute flyttade vi in i ett tält och fortsatte prata, lyssna på musik, dricka vin och skratta fram till sent på natten. Älsk på tälthäng! Dagen efter paddlade vi långsamt tillbaka och njöt av både havsbad, klippsolande, lunch och fika på olika öar innan kajaken lämnades tillbaka igen framåt söndag eftermiddag.

solnedgång stora rävholmen klippor göteborgs södra skärgård solnedgång stora rävholmen

Jag är så himla glad att vara uppvuxen i Sverige, med grymt fin och ren natur precis runt knuten. Att bara vara utomhus, andas havsluft, promenera i skogen eller vandra i veckor i vildmarken är så helande på något sätt. Gå utanför tältet på morgonen och ta ett djupt andetag, lyssna till tystnaden och känna varma klippor mot fötterna.

Enkelheten, friheten och lyckan i att bara vara liten i det stora – det är happiness för mig.

Vad betyder naturen för dig?

5 comments

  1. Det där med kajak måste jag testa fler gånger. Nu har jag gjort det på Svalbard men det vore ju helt klart roligt att köra i lite varmare breddgrader. Västkusten är ju riktigt nice och tänk vad skönt att kunna stanna till på vilken kobbe som helst! Klart inspirerande! :)

    1. Ja, det är mysigt i skärgården: paddla, bada, paddla, lunchpausa, paddla, chilla… Lite varmare än på Svalbard, även om det måste ha varit fantastiskt!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close