Sölden – skidåkning över 3000 m.ö.h

Sölden, skidorten i Tyrolen med tre toppar över 3000 m.ö.h., magisk glaciärskidåkning och sköna offpistmöjligheter. Eftersom det bara ligger 3 timmar bort från Serfaus där vi bor, kände vi oss manade att åka dit och bokade in en övernattning. Liftkortet ingår i det säsongskort vi har, Snowcard Tirol, så det vara bara att åka dit och direkt sticka upp i backarna.

tjej offpist i sölden

Prognosen visade mängder av snö, och det stämde väl. Snön vräkte ner när vi kom dit, sikten var dålig och det var väldigt blåsigt på sina håll – men det var minusgrader & pow! Stack upp i systemet, först upp till restaurangen Ice Q som var inspelningsplats för kontoret i Alperna med de stora glasfasaderna och den grymma utsikten i senaste Bond-filmen “Spectre” (se glasbyggnaden på bilden nedan med terassen på taket).

Efter lunch begav vi oss iväg mot glaciärområdet och eftermiddagen var helt sjukt kul! 30 cm puder i backarna och säkert 50-60 cm bredvid, grymt rolig offpiståkning för en offpistnybörjare som mig och säkerligen för alla andra också. Det är ju så här skidåkning ska vara!

Vi avslutade dagen med relaxbad i Freizeit Arena med bastubadande, bubbelpool och äventyrsbad innan middagen. Dagen efter hade snön slutat men det var extremt mycket snö i backarna och blev fort uppåkt, så det blev en kort dag innan vi drog oss hemåt igen.

Sölden bjuder på färre pistkilometer och omodernare liftar än Serfaus & Ischgl (kolla mitt inlägg med bilder från när vi var i Ischgl här!), men väldigt breda backar och fina offpistmöjligheter precis bredvid pisten – ett härligt skidområde där glaciärområdet och höjden bidrar till bra snökvalitet! Som allt annat i Alperna är det varmt den här vintern och allt under 2000 m innebär ganska dåliga snöförhållanden tyvärr, men det kan ju inte Sölden hjälpa. Nej, jag gillar Sölden, vore kul att åka mer offpist i det området! :)

selfie goggles gammal lift sölden giggijoch tjej offpist i sölden offpist tjej beer pretzel explorista skiing skitunnel sölden skitunnel pow i sölden offpist ice q sölden ice q sölden skidbacke moln dålig sikt skidåkning sölden 2058 möh sölden skyltar big 3 platform sölden 8

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close