Skidåkning i Serfaus

Nu drar vi! Från Serfaus till Kastrup för en vecka hemma i Sverige och snart, snart flyttar vi ner till Spanien igen! Ser fram emot värme, spanska, croissanter, hav, sol, vin, tapas, kitesurfförsök och nya äventyr!

Tänkte avsluta med en bildbomb och skriva lite om skidorten för den som är intresserad. Om du inte är intresserad så hoppa av här och då önskar jag dig en superhärlig påsk med massa träning, vänner, påskgodis, sovmorgonar, lediga dagar, sol och vårväder!

explorista skiing

Skidåkning i Serfaus

Serfaus-Fiss-Ladis ligger i Tyrolen i Österrike och i Sverige är det, vad jag vet, endast STS Alpresor som har resor hit. Själva Serfaus ligger på över 1 400 m.ö.h., har ungefär 1 400 invånare, bjuder på 212 pistkilometer skidåkning upp till 2820 m.ö.h. och är den enda alporten som har en tunnelbana. Systemet består av tre byar som sitter ihop med liftar, varav Serfaus & Fiss är de största och som ligger högst.

Vem åker hit?

För dig som reser med barn är Serfaus-Fiss-Ladis perfekt. I byn finns en liten backe för de allra minsta och det finns flera barnland som är lättåtkomliga med ägg-liftar. För dig som är ute efter grym afterski och galen fest kan jag inte rekommendera att åka hit, men är du ute efter bra skidåkning och mindre folk i backarna är du rätt ute!

Ischgl, Sölden eller Serfaus

Jämfört med det lilla jag har sett av Ischgl (läs om min tur till Ischgl & kolla bilder här) är skidåkningen här lika fin, även om området är något mindre. Liftarna här är moderna och snabba, det är lätt att ta sig runt.

Om vi jämför med Sölden (läs mer här!) är Serfaus definitivt större och modernare, medan Sölden bjuder på bredare backar och glaciäråkning.

Det är mindre folk här än i Ischgl & Sölden vilket gör att backarna håller sig bra längre in på dagen och liftköerna är betydligt kortare. Ischgl bjuder definitivt på bättre afterski och fest, och förmodligen Sölden också, så om det är det du är ute efter är Serfaus-Fiss-Ladis inget för dig.

Mina favoriter

Mina favoriter hittar vi runt Scheidbahn, Obre Scheidbahn, Planseggbahn och på nordsidan i Fiss dit du tar dig med Schönjochbahn. Området runt Masnerkopf och Arrezjochbahn är trevligt och snökvaliteten är ofta bra här tack vare höjden: Masnerkopf är högsta toppen på 2 828 m.ö.h. Härliga carvingbackar hittar du runt Lavensbahn i Serfaus eller på nordsidan i Fiss vid Plazörlift eller Schöngalpbahn.

Det finns också ett gäng skiroutes här; offpistbackar mitt i systemet som är lavinsäkrade och dit du tar dig med liftar. Fina, men blir ofta uppåkta fort då de är väldigt lättillgängliga.

Bland bra restauranger hittar vi Lassida, Panoramarestaurant Komperdell & Skihütte Masner i Serfaus samt Bergdiamant och Möseralm i Fiss – alla selfservice där det finns både mat och fika till vettiga priser (lunch runt 10 EUR).

Annat än skidåkning?

Två extra plus är vintervandringsvägarna (se bilder här och här) samt att det finns solstationer med sköna liggstolar, beanbags  & hängmattor på grymma platser i systemet med fin utsikt. Rodelåkning och en typ av bergbana som går på räls nedför berget är riktigt roligt! Kan också tipsa om Adventure Night i Serfaus, riktigt bra kvällsshow med fyrverkerier, skiduppvisningar, dansare m.m.  Väl värt ett besök!

nature happinessalperna utsikt skidåkning sol view alps fiss nysnö snowy tree parkour österrike alperna skidåkning hängmatta snö crystal cube fiss serfaus wohlfulstation nine queens big air serfaus explorista skidåkning skidåkare planeggsroute scheidabfart nypistat skidåkningexplorista.se emmi utsikt fiss skylt rodelbahn crystal toilet fiss snöängel utsikt skidåkning view sunstation serfaus-fiss-ladis offpist vurpa bean bag plansegg kaiserschmarren vintervandringsleder skyltar alperna lunch i solen

10 comments

    1. Ja, det finns så många som man inte känner till. Serfaus är ju ändå både större än Sölden och nästan lika stor som Ischgl, och ändå har man inte hört talas om den.

  1. Åh vad härligt det ser ut! Så bra tips :-) roligt att läsa och kul arter delar med dig! Ska bli spännandeatt fortsätta följa er i Spanien!!! Glad påsk :-)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close