Ny träningsapp: FMTK från Försvarsmakten

För ett par dagar sedan släpptes Försvarsmaktens träningsklubb en träningsapp till iPhone och Android: appen FMTK.Var givetvis tvungen att ladda ner den – allt som peppar en för träning är ju bra!

fmtk app

Appen är snyggt gjord och verkar vara enkel att använda, där du skapar en profil och kan lägga till vänner för mer tips & pepp!

Det finns över 450 övningar i en stor övningsbank och ett stort plus är att alla övningar visas med en rörlig bild/film på en riktig människa och dessutom är förklarade med text – hur gör man, vad ska man tänka på och alternativ för dig som t.ex. har problem med knän och inte vill hoppa.

Förutom övningar finns färdiga träningspass med uppvärmning, träning och nedvarvning som man lätt sorterar fram genom att ställa in filter efter hur mycket tid man har, (5-15 min, 16-30 min, 31-90 min), om man vill köra rörlighet, styrka eller kondition och var på skalan mellan väldigt lugnt-max man vill att passet ska ligga på. Redan finns många pass men det kommer nya varje dag.

Det finns även ett fåtal träningsprogram – som “3 pass i veckan” eller “Kom igång” och utmaningar i armhävningar, burpees, knäböj, planka osv. där man kan se både sina egna och sina vänners resultat.

Ser fram emot att testa den på riktigt när vi kommer hem till Spanien! Har du testat? Vad tyckte du?

8 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close