Next adventure – hit utlandsflyttar vi!

Nu ryker snart bergen. Och snön. Det aktiva livet består, men vi byter skidor mot bräda. Tyska mot spanska (thank god!) och wienerschnitzel mot tapas. Minusgrader får ge plats åt sol och värme. Hej då apfelstudel, hej chokladcroissanter!

explorista.se emmi

Tre månader var tiden vi hade planerat i Serfaus och nu har vi kommit halvvägs. Snart är det dags för Spanien igen, som tänkt sedan länge. Men var, det var inte bestämt när vi åkte hit. Stadslivet och Barcelona i alla ära, men som jag skrev när vi flyttade hit så saknar vi båda det aktiva. Rörelse, aktiviteter!

I bakhuvudet har det snurrat tankar om att bo någonstans där vi kan fortsätta våra försök att lära oss kitesurfa. Många dagars googlande, läsande och diskuterande senare har vi bestämt oss.

Vi flyttar till Tarifa – den lilla och väldigt gamla orten längst ner i södra Spanien, nära Gibraltar och Marocco. Här är Europas kitesurf- och vindsurfmecka, med stränder både mot Atlanten och medelhavet och där varje dag bjuder på någon typ av vindar. En stad, som förutom surf, bjuder på mountainbiking, ridning, yoga och resor över till Marocco.

I början av april går flyget med oss, katterna och kitesurfutrustningen till Malaga, där vi hyr en bil som vi ska ha under två månader. En Kia Picanto eller motsvarande kostade drygt 3000 kr för hela tiden, så det var det värt. Vi bokade och sen ändrade sig priset till 190 EUR, så vi avbokade och bokade en ny och lyckades spara ca 1 300 kr efter att ha betalt avbokningsavgiften.

Det är en liten stad och det är en chansning att flytta till en liten stad i fyra månader, men vi hoppas att vi kommer att trivas och vi har läst mycket bra om orten. Här stannar vi över sommaren, innan nya äventyr väntar!

Kolla bara de här två härliga filmer från Lina Björkskog, min kära kollega i Everyday stories-nätverket.

 

33 comments

  1. Ja, det är grymt kul, utvecklande och underbart – samtidigt som det är påfrestande och inte alltid en dans på rosor. Men det är så grymt värt det!

 1. Hej!
  Första gången jag kommenterar och måste då passa på att säga vilken inspirerande blogg! Jag funderar själv på att dra iväg och läsa på distans och Spanien står högst på listan. Efter att ha pluggat både Barcelona och Madrid så längtar jag tillbaka mest hela tiden.

  Tarifa har jag varit i två gånger och det är verkligen kanonhärligt. Många små ställen längs vägen upp mot Sevilla dit man kan ta dagsturer. Rekommenderar starkt att åka till de små vita byarna som finns i bergen!
  Det blåser ju konstant mer eller mindre, så det kan ni vara beredda på, men vad gör väl lite blåst när det är surfing och vackra vyer i världsklass.

 2. Härligt! Jag hoppa sin kommer att trivas! Jag skulle mera än gärna åka dit på nytt jag också i vår! Sån härlig stad med så mycket roligt att göra! ?

  Men sjukt billigt ni fick bilen, är du säker att det stämmer? Det priset brukar det ju vara för en vecka?

  1. Om du kommer ner så får vi ta en kitedag & ett glas vin! :) Ja, jag har hyrt bil massa gånger och är alltid nog med att läsa igenom villkor för tankning oh sånt så det inte tillkommer höga avgifter men det stämmer. Men, det hände något med priserna efter 3 juni då de steg supermycket så det är väl lågsäsongspris.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close