Ni måste testa de här – sjukt goda pepparkakscupcakes med lingonfrosting, inte för sött och så juligt!
Är det någon gång jag har hemlängtan så är det nu, tiden runt jul. Jag älskar jul och allt som hör till och vad är bättre än ett enkelt julrecept till första advent? I och med frostingen så blir de inte så söta utan får en perfekt julig smak, bästa julcupcakesen! Frostingen är dessutom perfekt att spritsa, även om det kanske inte ser ut så på bilderna nedan…
Try it, you might love it!
Pepparkakscupcakes med lingonfrosting
Ingredienser – muffins
- 40 g smör
- 1 st ägg
- 1 dl socker
- 0,5 dl gräddfil
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk ingefära
- 0,5 tsk malen nejlika
- 0,5 tsk kanel
Ingredienser – frosting
- 0,5 dl rårörda lingon
- 150 g Philadelphiaost
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 dl grädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda resten av ingredienserna, sikta ner i äggsmeten ihop med smöret.
- Fördela smeten i små pappersformar med hög kant till hälften, grädda ca 12-14 min och låt svalna på galler. (Jag har haft varmluft på 175 grader och 13-14 min.)
- För frostingen, mixa lingonen fint och vispa ihop med osten och florsockret. Tillsätt grädden lite i taget och vispa upp till härlig spritsbar konsistens. Ta inte för mycket grädde!
- Spritsa ut en snygg klick frosting på varje cupcake. Garnera på valfritt sätt, t.ex. med en minipepparkaka och färska lingon.
1 comment