Snart, snart drar vi till Patagonien!

Snart drar vi, ska bli underbart att komma iväg! Just nu funderar jag mest över hur mycket utrustning vi kan få med. Vi har max 20 kg per väska på flyget och allt ska sen få plats på en BMW 650 Sertao med oss båda på… Hjälm, crosstövlar och goretex-ställ, knäskydd, ryggskydd, dubbla handskar, regnställ väger en del och tar mycket plats i väskorna. Dessutom ska vi tälta mestadels av vägen, vilket innebär tält, sovsäckar, liggunderlag, gaskök m.m. Minimalt med kläder och övrig packning alltså!

Vi flyger först till Santiago, där ser det enligt YR varmt och skönt ut, för att dagen efter flyga till Osorno där temperaturen sjunker något. Sedan kör vi 420 mil söderut genom fantastiska nationalparker, vackra skidorder och den patagoniska stäppen. Vi korsar gränsen mellan Chile och Argentina flera gånger under resans gång och vänder i Ushuaia, världens sydligaste stad – långt från ekvatorn och bara 100 mil från Antarktis där vädret är lite kämpigare. Sedan tar vi oss tillbaka till Punta Arenas där vi lämnar hojen och flyger till Santiago för att ta oss hemåt.

Jag blir mer och mer sugen varje gång jag pratar om resan! Inte minst när jag läser som Sofie Lanttos äventyr, hon är i Punta Arenas nu för att delta i en multisporttävling – kolla in hennes senaste inlägg med underbara bilder från pingvinön Isla Magdalena.

Bilden ovan är från http://wide-wallpapers.net/up-in-the-clouds-argentina-patagonia-el-chalten-mt-fitzroy-wide-wallpaper/.

väder santiago

väder osorno

väder ushuaia

8 comments

    1. Jag får se hur mycket wifi som kommer finnas, lite tufft i tält och vildmark men jag hoppas att kunna göra några inlägg! Håll span på Instagram också, explorista_se där det går snabbare att få upp bilder!

  1. Wow, det verkar helt fantastiskt att göra en sån resa på motorcykel. Blir ännu mer sugen på att ta motorcykelkort nu :) Ska bli jätteroligt att få följa med på resa via bloggen och Instagram :)

    1. Ja, det kommer bli fantastiskt! Den friheten man har med hoj har man sällan annars, det är väl på hästryggen då. Skönt att kunna åka dit man vill, när man vill och slippa anpassa sig efter kollektivtrafik, even more adventures!

      1. Förstår att du tycker det. Ja, man har ju möjlighet att få se så mycket annars som man inte kan annars. Jag gillar att hyra bil för det är ju nästan samma sak. Alltså, med friheten. Fast åh, skulle nog vara helt underbart att åka motorcykel och känna vinden i håret. :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close