Chocolate tour – ett besök på ett kakaoplantage i Costa rica, klart man måste göra det!

kakaobönor i olika färger

Dag fyra på vår två veckors-resa i Costa Rica bokade vi in oss på ett besök på Don Olivos chocolate tour, ett besök på en familjeägd chokladfabrik som låg 10 minuter utanför La Fortuna – ett så himla värt besök!

Ägaren, som också var sonson till grundaren, var den som tog med oss runt på plantagen. Förutom att han delade med sig av mängder av vetskap kring kakaobönan fick vi veta massor om alla andra frukter, växter, djur och träd runt på plantagen.

papayaträd

stjärnfrukter i träd

kaffebönor

grodd från kaffeböna

Längs vägen fick vi provsmaka massor av färsk frukt, prova att göra sockerrörs-juice (och smaka på den mindre goda spriten från densamma) och till sist se hur man plockar, fermenterar, skalar, torkar och maler kakaobönan för att sedan kunna göra varm choklad eller äta den utblandad med sockerrör.

Helt klart värt ett besök om du ska till Costa Rica!

maler kakaobönor öppnad kakaoböna icecream beans kakaobönor chocolate tour don olivo

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.