Sommarens vanlifeplaner

Hur reser man när man inte har campervan egenligen? Jag har liksom lite glömt bort det, för att resa med vanen är så himla smidigt. Och härligt. Åka dit man vill och får lust med, ingen planering och smidigt att ändra rutt längs vägen. Hänga i bike parks och vandra i berg, bo vid havet eller åka skidor i bergen. Hänga utomhus och spendera dagarna på aktiva sätt, och sen bara hoppa in i vanen och på nåt fint ställe!

Så ja – sommarens planer innefattar såklart vanlife. Någonstans i Europa möter vi upp härliga vännerna med van, kiddo och samma intressen och spenderar dagarna med vandring, glass och bergshäng, och kvällarna under stjärnhimlen med god mat och ett glas vin mellan våra campervans.

Vi siktar söderut, mot Frankrike och bergen. Troligtvis satsar vi på att köra in i bergen via Annecy och Chamonix, och sen fortsätta söderut i franska Alperna. La Thuile, Les Arcs, Val DÍsere. Aostadalen kanske? Det finns ju hur många härliga bergsorter som helst!

Jag längtar cykling och vandring. Glass och champagne. Utsikt och kvällar utanför vanen. (Sen finns ju den verkliga sidan av vanlife med: med regniga kvällar och två kids på 12kvm som är missnöjda samtidigt, med äckliga tömningsställen för kemtoa, med små byar utan parkeringsmöjligheter för vans, med babykräk på alla kläder och diskning för hand i minimal köksho. Men det behöver vi ju inte prata om, det är ju inte det man kommer ihåg i efterhand!)

Cyklarna ska med såklart, jag hoppas att vi kan hitta lite bike parks och ta ett par dagar för downhill/gravity! Om du är nyfiken på bike parks i Alperna/Europa kan du läsa om ett gäng parker vi har besökt här!

Sölden bike republic - Bike park i Alperna Innsbruck bike park Sölden bike republic - Bike park i Alperna Lift med cykel i Alperna Paganella bike park Paganella bike park

Förra gången var vi tre, nu är vi fyra. Två kids, ny campervan. Och jag älskar att kunna ge barnen det här. Tryggheten i vanen och med oss – samtidigt som vi upptäcker världen tillsammans. Åka lift, bada i källor, titta på murmeldjur. Cykla och träffa andra barn som pratar andra språk. Naturen och kravlösheten och upptäckarlusten!

And who am I kidding –  vi älskar att ge oss själva det här också! Att få hänga på platser vi gillar bäst, i bergen och med vänner. Där vi kan utöva våra intressen och ha skoj som vuxna – även om vi har två kiddos. För hela livet handlar inte om barnen, och vi blir mycket bättre föräldrar när vi får egentid och får pyssla med saker vi gillar där barnen inte är med.

Har du tips på fina ställen i franska Alperna så kommentera gärna! Och om du gillar den här typen av inlägg så klicka gärna på hjärtat! 

2 comments

 1. Hej!
  Vilken otroligt bra genomgång för plåtisbygge! Stort tack!!!
  Vi hoppas komma igång i vår 2024, förmodligen en Crafter.
  Hur långa är Ni? Tänker på sänglängden….

  Mvh
  Thomas o Eva i Uppsala

  1. Tack själva och lycka till! Vi är 172/180 cm och tvärbädd funkar bra för oss raklånga i en Boxer, men det hade tyvärr inte funkat i Crafter/Sprinterbyggen (blir rätt mycket smalare överlag, värt att tänka på). Lycka till och ha så skoj!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close