Superfoods – vad är bra med hampafrön?

Jag har hittat hampafrön! Små, goda frön med nötig smak som dessutom är supernyttiga – måste ju vara bra grejer! 

hampafrön sallad

Ni som känner mig vet ju att jag inte är en matbloggare av rang och sällan kommer med brillianta idéer och nya recept… Men, jag tycker det är lite roligt med superfoods som nyttiga bär, nötter och sånt. Med andra ord goda och jättenyttiga saker som man kan krydda sin vanliga mat med. Gojibär är en favorit sedan tidigare och nu har jag hittat hampafrön. Tydligen är det bra skit – en bra proteinkälla som innehåller runt 30-35 g protein/100 g, bra fetter i form av omega 3/6/9 och mycket magnesium, antioxidanter, vitaminer och järn.

De är ganska neutrala i sin smak, vilket gör att de fungerar till det mesta. Jag har dem mest till sallad och pimpar morgonmüslin, men tror definitivt att de funkar bra till andra maträtter och kanske även som dekor till desserter? De är dessutom ekologiska – de kan växa i princip var som helst och är därför oftast inte är besprutade.

Har du testat och har några bra idéer på vad man kan använda det till mer? Och för dig som inte har testat men är sugen hittar du hampafrön i vanliga matbutiker eller på olika sidor på nätet, t.ex. på Renee Voltaire eller Bodystore.

hampafrön

 

5 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close