Vi byter strand mot berg. Värme mot minusgrader och sol mot snö. Vi byter lägenhet mitt i storstaden till lägenhet mitt i alpbyn. Vi flyttar till Österrike. Flipflops får ge plats åt pjäxor, kjolar för underställ. Vin & restaurangbesök mot varm choklad och bergshyttor. Till ett liv som är lite mera jag!

emmi skidåkare

Jag älskar livet här i Barcelona, men då och då kan jag känna att det finns något inom mig som vill vidare. Jag saknar min mountainbike, jag saknar skogen och utelivet. Naturen och lugnet. Det aktiva livet utomhus!

Jag är ju ingen stadstjej, jag är ingen matfantast som älskar att gå på restaurang och jag uppskattar nog inte riktigt allt som en storstad har att erbjuda. Nej, för även om jag älskar allt med staden: liv & rörelse, klimatet, att det alltid händer något – så är storstad inte riktigt jag. Och visst är det fantastiskt att då kunna njuta av allt som finns här nu, för att veta att det är just nu och inte för alltid.

I början av januari flyttar vi till Österrike, till alpbyn Serfaus, för att stanna mer eller mindre säsongen ut. Den längtan! Ni som har läst här har väl haft lite föraning om vad som komma skall – skidåkningslängtan syns ju här på bloggen också. Jag ser framför mig stora snöflingor, gulaschsoppa och raggsockor. Soliga dagar i backen och varm choklad.

Lägenhet är fixad, flygbiljetter likaså. Till skidåkningen blir det förmodligen ett säsongspass, Snowcard Tirol, som ger oss skidåkning i större delen av Tyrolen. För lyckan finns i stora carvingsvängar och lössnön på morgonen!

avslappning skidåkning

Praktiskt så fungerar det precis som när vi bestämde oss för att flytta till Spanien, fast vi kommer nu studera spanska på distans. Tre månader i Österrike, för att sedan återvända till Spanien när våren kommer hit. Var? Det vet vi inte än, en sak i taget! Kitesurfa kanske?

Åk inte från saker, åk till saker! Ni som brukar läsa här vet ju att jag tror på att följa sina drömmar. Och jag tror på att uppleva, att utvecklas. Vi har det fantastiskt här, men har möjlighet att bo var som helst just nu och det finns så många platser jag vill bo på så varför låsa sig till en? Det är en stor värld, så många upplevelser, så mycket att se. Vi har tre väskor & två katter med oss – resten är bara praktiskt fix och sånt går att lösa om man vill följa sina drömmar. Och det vill jag!

Hänger du med mig & bloggen till Österrike?

31 Comments

 1. Å där var jag ju i somras! Bodde i grannbyn Fis och rörde oss mycket i krokarna. Underbart vackert! Ska bli spännande att se vinterbilder därifrån!

 2. SUPERROLIGT ju! man måste våga prova lite nytt och spännande i livet tänker jag :)

  • Emmi

   Vi kommer tillbaka till Spanien efter tre månader, så lite mer Spanien får du sen, även om det kanske inte blir BCN. :)

  • Emmi

   :D Ja, ser verkligen fram emot det, ska bli så härligt att få tassa ut i lössnön och köpa nybakat bröd, plugga lite och sedan ge sig ut på skidorna.

 3. Men wow Emmi, SHIT VAD KUL! Får man komma och hälsa på i Österrike eller? :D Hehe, vilken dröm att få leva där!

 4. Pingback: Onsdagslistan & the Bunkers - ExploristaExplorista

 5. Wow vad spännande!! Jag är ju impad på dig som följer din dröm, härligt att vara en sån tjej :)
  Jag följer klart med till Österrike!!!

 6. Jag hänger gärna med till alptopparna! Önskar så mycket att snön kommer till oss i Umeå snart också!

  • Emmi

   Åhh, hoppas verkligen det börjar snöa i Alperna också snart, det är dåligt med snö där med.

 7. Pingback: F-stop Loka kameraryggsäck från Addnature - ExploristaExplorista

 8. Pingback: Träning inför skidåkning - ExploristaExplorista

 9. Pingback: Jag älskar, jag saknar, jag behöver - ExploristaExplorista

 10. Pingback: Vinn ett vinterlöpningskit från Soc! - ExploristaExplorista

 11. Pingback: Detta får du inte missa i Barcelona! - ExploristaExplorista

 12. Pingback: Kari Traa Rose - ExploristaExplorista

 13. Pingback: Att bo utomlands - ExploristaExplorista

 14. Pingback: Explorista – Äventyr, uteliv, träning & resor

 15. Pingback: Tapaskväll på bästa La Luna - Explorista

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.