Med campervan i Nya Zeeland – 1 of 3

Jag älskar Nya Zeeland! Jag älskar den magiska, vilda naturen, de otroligt vänliga och utåtriktade människorna. Jag älskar de vita fluffiga fåren och alla vackra, gröna kullar. Jag älskar bergen, sjöarna & havet. Outdoor-kulturen, maori-arvet & alla campervans.

Jag älskar äventyren och upplevelserna och alla minnen – här har ni mitt Nya Zeeland!

Nu är det snart tre månader sen vi kom hem från The awesome trip och jag har ju lovat att berätta om vår Nya Zeeland-vistelse, våra 28 dagar runt syd- och nordön i campervan. Bilder har jag i mängder och jag tänkte att vi delar upp det här temat i tre inlägg, plus två extra om att hyra husbil i NZ & gå Tongariro Alpine crossing.

sjön vid mount cook explorista vid sjön vid mount cook

Den 6 september 2016 flög vi in till Christchurch efter två härliga, varma veckor på Bali. Kontrasten kunde inte varit större – när vi landade möttes vi av 4 plusgrader, ett grått landskap och snöblandat regn.

Vi blev upphämtade på flygplatsen, hämtade vår campervan & begav oss iväg in till centrala Christchurch för att handla på oss allt vi behövde och även om vi funderade på att köpa underställ så nöjde vi oss med varsin mössa – vi ville inte överge våra förhoppningar om finväder!solnedgång orange

Väg med utsikt över mount cook

En campervan är en skåpbil med fönster som är inredd som en vanlig husbil. Vår hade dubbelsäng, matbord & bänk, toalett med varmvattendusch och ett kök med tre kokplattor och micro – perfekt för oss och grymt skönt att kunna laga sin egen mat igen efter en dryg månad av uteätande på restaurang.

Jag ska skriva mer om att hyra campervan kommer i ett annat inlägg för er som är intresserade, men med de detaljerna behöver jag ju inte tråka ut er nu. nya zeeland utsikt berg och sjövandring med utsikt över mount cook

flod nya zeeland

Första natten bodde vi ute vid havet utanför Christchurch och sedan körde vi vidare mot inlandet med Mount Cook som mål. Vädret som välkomnade oss första dagen gav med sig och de kommande 18 dagarna hade vi i princip strålande sol, helt fantastiskt!

När vi var där var det första vårmånaden, vilket innebar dryga 20 grader på dagarna och neråt 5 grader på nätterna men med tanke på att vi hade gasuppvärmning i bilen så funkade det bra.Moeraki boulders, Nya ZeelandMoeraki boulders, Nya ZeelandMoeraki boulders, Nya Zeeland

Det är grymt vackert överallt i NZ och att kunna bo som vi gjorde, ensamma i campervan ute i vildmarken är oslagbart. Med tanke på att vår husbil var self-contained (tog hand om avloppsvatten/hade toalett) så behövde man inte bo på campingplats utan kunde parkera nästan var som helst i naturen.

Vi tog ett par timmars magiskt fin vandring runt Mount Cook och fortsatte sedan resan mot universitetsstaden Dunedin.

Innan vi kom fram till Dunedin stannade vi till vid kända Moeraki boulders (ovan), de av naturen klotformade stenarna som ligger i vattenbrynet. Riktigt häftiga att se och eftersom vi var där i lågsäsong var det heller inte hjorder av människor runtikring.

Utsikt strand utanför Dunedin Sjölejon utanför Dunedin

Dunedin är en väldigt vacker stad – eller ja, kanske inte just själva stadskärnan men naturen omkring. Staden ligger vid en superfin halvö dit vi åkte ut och fick se vilda sjölejon, bo med otrolig utsikt & köra längs mysiga kustbyar. Dessutom gick vi på chokladfabriksvisning på Cadbury´s och fick se ett ton smält choklad falla ner som ett vattenfall, bara det!

Hoppas du gillar att läsa om & se bilder från Nya Zeeland! I nästa inlägg, som publiceras på söndag, kör vi från Dunedin, genom Queenstown & Wanaka & förbi två glaciärer. Du hänger väl med?kea-fågel nya zeeland skog nya zeelandnya zeeland berg & fält

 

 

24 comments

  1. Åh så vackert! Jag brukar förespråka Skottland som ett riktigt schyst alternativ till “the real deal”. Ser fram emot fler rapporter från NZ!

    1. Det går säkert, vi stötte aldrig på någon som kollade och så länge man sköter allt snyggt och tar med sitt skräp så är det nog lugnt. Men det är ju smidigt med toa & dusch i bilen och inte så dyrt heller!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close