I mitten av augusti, till Barcelona. I alla fall till en början. Sen får vi se vart drömmarna tar oss. Ni som har läst här ett tag vet ju att jag är en sucker för drömmar, och jag ser till att förverkliga dem. Är du ny här, kolla in Intro till Explorista.se.

la sagrada familia torn

Ja, jag vet. Snart 31 år. Radhus med liten tomt och altan. Två katter. Fasta, bra jobb. Två kombibilar. Vänner & familj i Sverige. Två motorcyklar. Massor av intressen.

Det kanske inte är det vanligaste att folk som har det som oss flyttar utomlands, vi som har ett liv som vi trivs superbra med hemma. Men vi gör så. Inte för att vi har det tråkigt på jobbet, inte för att vi är missnöjda med livet. Vi gör så för det är en dröm och drömmar bör förverkligas.

Drömmen om att flytta utomlands har funnits länge. Jag har bott i Spanien tidigare, men då endast under 5-6 månader och på flera olika platser. Att uppleva en annan kultur är fantastiskt. Att träffa nya människor, att få leva i vardagen och att utmana mina idéer om hur livet bör levas. Jag är lyckligt lottad som har en sambo med samma livsåskådning som mig, en sambo fylld av spontanitet, upplevelsevilja och livsglädje!

Vi satte vårt mål för många år sedan – någon gång ska vi bo utomlands. Och i samma stund började vi spara pengar, titta på möjligheter och planera. Var vill vi bo, vad ska vi göra? Vi har båda två velat lära oss ett språk till flytande och spanskan är väl behövlig för oss som älskar att resa. Och katterna, de måste ju med. Så det måste bli ett land där de inte behöver sitta i karantän. Och en utbildning utan terminsavgifter underlättar ekonomiskt. Dessutom måste vi ju bo på en härlig plats!

Valet föll på Spanien och att läsa spanska via svenskt universitet, fast på skola i Barcelona. Ett halvår. Sedan får vi se. Blir vi kvar i Barcelona och läser på plats? Eller läser vi på distans och bor någon helt annanstans? Det återstår att se.

Med ett sånt här beslut kommer många praktiska saker att fixa. Mycket är ordnat. Välvilliga arbetsgivare har gett oss tjänstledigt. Vårt älskade lilla radhus hyr vi ut. Motorcyklarna är sålda, bilarna säljs också. Vi är antagna till utbildningen, alla abonnemang är uppsagda och adressändring är klar. Katterna är rabiesvaccinerade och har fått pass. Mycket saker har sålts på loppis, flygbiljetterna är bokade. Detaljer i försäkringar & ekonomi håller vi på med. Bloggen fortsätter naturligtvis även i Spanien, häng med mig dit!

Och vi vet fortfarande inte var vi ska bo. Men det löser sig, det är ju en dryg månad tills vi åker!

barcelona

Förresten! Mina tankar på att bo utomlands igen startade med filmen “Eat, pray love” för många år sen. Kanske cheesy, kanske bara 5,6 på IMDB – men jag tycker det är en superhärlig, inspirerande feelgood-film – se den om du vågar!

 

 

 

34 Comments

 1. Åhhh va spännande! Jag hoppas på fortsatt bloggande om vardagen i Spanien. Stort lycka till!

  • Emmi
   explorista Reply

   Absolut, bloggen fortsätter! :) Ni får följa med till Spanien allihop!

  • Emmi
   explorista Reply

   Tack Sara, just såna kommentarer gillar vi! :)

 2. Så himla kul detta! Blir lite (nej JÄTTEMYCKET) avis, Spanien är härligt och vad roligt att prata spanska hela tiden!
  Ska verkligen bli jättekul att följa detta i bloggen :)

  • Emmi
   explorista Reply

   Skoj, jag hoppas ni alla hänger med! :) Lovar att visa er det bästa Spanien jag kan hitta!

 3. Jösses vad roligt och spännande. Ser fram emot spanienbloggen, men lova att fortsätta att skriva på svenska… :D

  • Emmi
   explorista Reply

   Drömmar är till för att följa, varför har man dem annars? :)

 4. Bra jobbat, och härligt att det närmar sig. Vi tänker i liknande termer, vi skulle vilja bo på varmare breddgrader på vintern. Tack för inspirationen :)

  Ps. Spanska är toppen att kunna!

  • Emmi
   explorista Reply

   Ja, det är härligt när man kan realisera sina drömmar! :) Hoppas ni också hittar ett sätt att komma utomlands på vintern!

 5. Pingback: Fjällvandring i Riksgränsen & Abisko - ExploristaExplorista

 6. Pingback: Saker och ting händer bara inte... - ExploristaExplorista

 7. Pingback: Varför flyttar vi till Spanien? - ExploristaExplorista

 8. Pingback: We´re leaving - ExploristaExplorista

 9. Pingback: Nu drar vi - utlandsflytt till Barcelona! - ExploristaExplorista

 10. Pingback: Busy days livin´ abroad... - ExploristaExplorista

 11. Pingback: Härliga sommar - bilder & tillbakatitt - ExploristaExplorista

 12. Pingback: Happy birthday! Ett år av bloggande - ExploristaExplorista

 13. Pingback: Träning inför skidåkning & jacuzzi - ExploristaExplorista

 14. Pingback: Äventyrsåret & drömåret 2015 i bilder & länkar - Explorista.seExplorista

 15. Pingback: Att bo utomlands - ExploristaExplorista

 16. Pingback: Supergod, glutenfri rabarberpaj utan socker - ExploristaExplorista

 17. Pingback: Tänkvärt om träningshets & träningsbloggande - ExploristaExplorista

 18. Pingback: Hyra campervan i Nya Zeeland - tips & råd, kostnader, våra lärdomar och information!

 19. Pingback: Snygg inredning med armeringsnät - Explorista

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.