Vi har blivit med van! Med en ny dröm, med massor av jobb framför oss och framförallt – massor av vardagsäventyr! Bygga, hitta smarta lösningar, compact living, inspirationsletande på Pinterest och Insta (finns hur mycket som helst!) och framförallt – ha bilen klar till sista helgen i juli så att den kan hänga med på semestern!

explorista campervan twomakingmemories

Inte för att det är något nytt påfund, att själva bygga en campervan har varit en dröm i många, många år. Under åren jag hoppade fallskärm och körde motorcykel på bana bodde jag ofta på en madrass i den lilla skåpbilen jag hade då och jag älskar ju det lite mer primitiva livet ute i naturen när man vaknar till solen, hör regndropparna mot tältet och vinden som viner utanför.

Precis innan vi stack till Tarifa för en månad sen sedan sålde vi av våra motorcyklar, som vi förra sommaren köpte för att åka till Alperna. Och i Tarifa, massor av campervaninspiration! Surfbussar i olika storlekar på varenda parkering, och någonstans mellan croissanter och tapas landade tanken – vi kanske ska köpa en campervan i sommar?

Sagt och gjort, så fort vi kom hem började vi titta på bilar och exakt en vecka efter hemkomst stod vi med en Nissan Interstar 150 DCI 2008, en ny kompis som visserligen har gått 28 000 mil men är väldigt fräsch, fin, välservad och i princip helt utan rost. Bilen är ca 5,2 meter lång med ståhöjd och inuti skåpet ca 3,1 meter lång och totalt 1,9 meter bred.

Planen nu då? Vi tänker oss en fast 140 cm säng som alltid är bäddad, två sittplatser med utfällbart bord, köksbänk med vask & gaskök med två plattor. Toalett, massor av förvaring för kitesurfprylar, mountainbikes etc. och en varmvattendusch man kan använda utanför bilen. Isolering och termostatstyrd taklucka för bra luft, eluttag och mysbelysning, kylbox med kompressor, mörkt laminatgolv, vita träpanelsväggar och troligtvis mörkt träpanelstak.

Följ vårt bygge – @twomakingmemories

Instagram @twomakingmemories

Mig hittar du på @explorista_se, men om du vill följa oss när vi bygger och på campervanäventyr så följer du oss bättre på @twomakingmemories!

Och andra som också gillar campervanlivet: Kolla in hos @everyday.explorers som just nu är i Kanda, @tintsofdrifters som liksom vi bygger van just nu & @hallvardkolltveit som hänger i Norge och plåtar magiska natur- & surfbilder!

8 Comments

 1. Pingback: Kitesurf moments - Explorista

 2. Pingback: Hur kan jag ha missat vackra Danmark?! - del 1 - Explorista

 3. Pingback: Sommarstress & sensommarlugn - Explorista

 4. Pingback: Vancats - kan man ha katt i husbil/campervan? - Explorista

 5. Hi,
  Please get in touch with me, I think we can give you some income from your site. We are an aggregator of Campervans and Motorhomes worldwide. Europe, North America, NZ and Australia, with South Africa and Iceland about to be uploaded. We represent all the brands unbiasedly, presenting their costs and conditions in one place where they can be compared and booked easily as well as offering assistance on live chat if required.
  Have a look at our site. If you point people to our site you can earn commission on the bookings. As well as being a service to your readers.
  Sorry I don’t speak Swedish, only Australian….sorry English.
  Shelley

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.