Vår andra egenbyggda campervan – så här ser den ut!

+34

Jag har ju inte visat bilder på vår andra egenbyggda campervan än, bara uppdaterat massor av inlägg med bilder från bygget i mina guider för att bygga campervan och en del från när vi har varit ute med den i somras. Det är en Peugeot Boxer 3.0 HDI från 2014, L4H2 som vi köpte i mitten av mars 2020 och byggde klart till slutet av maj – det är alltså ståhöjd med runt 185 cm i bilen och den är 6,4 meter lång.

Vi har 300 aH batterier, 70 liter färskvattentank, 40 liter spillvattendunkar, 185*155 cm säng på bredden, gaskök, 38 l kompressorkylskåp, kassaskåp och dieselvärmare – troligen tillräckligt för att klara oss off the grid i ca 5 dagar utan att behöva köra för att ladda batterierna, fylla på vatten, tömma toalett osv.

Det enda som inte är färdigt än är badrummet som just nu bara har en Campa potti-toalett, men också ska få våtrumsmatta, taklucka, avlopp och någon duschlösning med förhoppningsvis varmvatten.

Here it is – glöm inte att kommentera och klicka på hjärtat om du gillar dessa inlägg! 

Vår andra campervan - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

Vår andra campervan - Details - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

Vår andra campervan - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

Vår andra campervan - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

Vår andra egenbyggda campervan - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

Campervan med garaget och plats för mountainbikes och cyklar - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

Vår andra egenbyggda campervan - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

Vår andra campervan - Explorista - Peugeot Boxer 2014 L4H2

 

+34

12 comments

 1. använder ni inte solceller ,vi har en 150 w på våran husvagn helt perfekt.jag håller på o funderar på att bygga en egen HB jättefina tipps här

  0
  1. Nej, vi har inget behov av solceller eftersom vi sällan står still och våra 300Ah batterier laddar upp fort när vi kör. Kanske framöver om vi planerar att bo heltid. Tack & ha en skön höst! :)

   +1
 2. Hej, gillar verkligen eran serie “Att bygga camper van”! Just nu håller jag på att planera min el och så fort jag börjar tänka på det känner jag hur min hjärna börjar stänga av, ha, ha! Snublade över tidigare kommentar angående solceller och det fick mig att fundera på om jag behöver det. Du svarar “vi har inget behov av solceller eftersom vi sällan står still och våra 300Ah batterier laddar upp fort när vi kör” . Hur fort är fort?

  0
  1. Hej! Vet inte riktigt, men det tar inte så lång tid. Kör man en eller ett par timmar så har man laddat upp mycket! Går säker att läsa ut av bilens spec/instruktionsboken på något sätt.

   0
 3. Köpte precis en Peugeot Boxer L3H2 men den har hel plåtvägg bakom förar- och passagerarplatsen. Hade er det också innan och har ni koll på om man i så fall måste lämna delar kvar för stabiliteten eller kan man ta bort hela?
  Tack för en mycket intressant site! ?

  0
 4. Hej! Så fin bil ni har byggt! Vi är i starten av att köpa bil och börja bygga:) förhoppningsvis denna veckan! Får så himla mycket inspiration härifrån. Jag har en fråga om eran registreringsbesiktning. Fick ni den förhöjda skatten som blir på nya husbilar? 25000:- är den satt till tror jag. Eller gäller det ny husbil från års modell och inte från registrering. / Linda

  0
 5. Hallå!

  Verkligen spännande sida med mycket nyttig info som jag ska läsa igenom nu och ta anteckningar. Jag har köpt en Iveco Daily som jag ska börja bygga om till husbil. Jag trillade in här när jag sökte på campervan och armaflex eftersom det verkar vara den vettigaste isoleringen att använda sig av. Du skrev ovan om registrering till husbil och med en förhöjd skatt. Vet du om det gäller bilar registrerade efter 1 juli 2018 eller är det tidigare. I vilket fall som helst är min bil tagen i trafik 2018-05-31 så jag hoppas att jag kommer undan skatten. Tack för den fina sidan och allt arbete! Vänligen Johan

  0
 6. Så cool bil ni byggt! Vi har precis köpt vår Crafter 2012 årsmodell som gått knappt 8000 mil. Skall bygga om under vinter och vår med hjälp av vuxen son och svärdotter som har byggt en tidigare. Verkligen kul projekt att fokusera på i dessa trista mörka coronatider.

  0
Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close