2019 – en sammanfattning av ett härligt år!

Balans, äventyr & frihet – det skrev jag i januari att 2019 skulle handla om, och när man tittar tillbaka tycker jag att jag har träffat in det ganska bra! Balans blev ledordet, och det känns skönt att ha hittat tillbaka till mer jämnvikt i livet – träning, jobb, vänner, blogg, äventyr, resor och egna projekt.

2019 börjades i Åre med härliga powervänner, bra start på året! Jag bloggade starkt och skrev bloggens populäraste inläggsserie om att bygga campervan, och vällästa inlägg om hur jag tänker kring frihet, investeringar, sparande och ekonomi.

explorista tännforsen vinterbad i tännforsen explorista och bucketlife människor runt eld

I januari stack vi också till Val Thorens och fick en snöig vecka i Alperna med grym puderåkning och härligt sällskap.

explorista offpistskidåkning lössnö

Delar av februari spenderades på Bali med Lapoint, jobbandes och surfandes. Jag kämpade också på med bootfitting av mina nya alpin/turpjäxor (nu sitter de bra!) och i mars stack vi till Les Arcs för ytterligare en vecka av puder, höga berg och skidåkning.

explorista surfar les arcs offpist grupp

Mars bjöd också på en ny leksak, tack min älskade sambo! Mountainbikecyklandet blev helt plötsligt mycket roligare med en 29-tumscykeln med bra geometri, ny hjälm och ett par flat-pedaler med tillhörande skor istället för att kämpa med SPD som jag aldrig har gillat.

explorista mountainbike canyon yellowstone al 6.9

I april drog vi på topptursresa till norska Haukeliseter och testade mina nya skidor (Blizzard Sheeva 10), drack Moët på bergstoppar och hade allmänt sjukt jäkla roligt bland snö, berg och sol. Nya skidorna kändes super, att testa på topptur med erfarna vänner var grymt kul och jag är galet peppad på mer turande!

Explorista på topptur, dricker Moët Chandon toppbubbel Explorista & vänner på topptur i Norge, skitouring Topptur mot Verjesteinsnuten

I maj började det bli tid för campervan och vi gjorde lite van improvements innan vi stack till Öland på kombinerad vanlife- kitesurf- och fågelskådarhelg (jodå, det funkar!) där jag fick årets första havsbad.

Jag var också  i Portugal och kitesurfade i Esposende med mina kollegor innan ett par dagars jobb i Ericeira – och sen stack jag till älskade lilla Tarifa för nästan två hela veckor av kitesurf.

Lapoint kite camp Esposende båttur

Jag från Explorista, Louise från Isberg photography & Sara från Träningsglädje

I juni fick bloggen mest vila – för jag var ute och hade fullt upp mest hela tiden! Badade i havet, kitesurfade, jobbade på mitt & Nathalies spännande projekt Dreampreneur Society, cyklade mountainbike, grillade, levde vanlife och hade det allmänt bra!

shaka

I juli stack vi iväg på fem veckors vanlifeande i Europa och hängde runt i Danmark, Tyskland, Holland och Belgien. Vi följde vinden, kitesurfade allt vad vi kunde och mixade surfdagar med sightseeing och chokladätande i Brügge, Antwerpen & Amsterdam. Freedom!

I augusti hann jag med en weekend med mina föräldrar i Warszawa (fin stad) och en himla massa fix med att sälja campervan, hyra ut vårt hus och göra ett akut dräneringsjobb och avloppsbyte innan vi flyttade till Brasilien i slutet av augusti.

warszawa uteservering by night

Hela september, oktober och november spenderades i Brasilien. Vi kitesurfade massor, drack caipirinhas, tränade, levde beach life och njöt av att ha en stor swimmingpool precis utanför lägenheten. Dessutom deltog vi i ett världsrekord i kitesurf & åkte på glampingweekend till vackra Jericoacoara!

Explorista (Emmi) kitesurfare i Cumbuco, Brasilien

Vi lanserade också Dreampreneur Society – en online academy & community for entrepreneurial life lovers. För alla kvinnor där ute som vill gå för sina drömmar, skapa business och designa sitt liv utefter sina egna värderingar. Check ut out & follow us on Insta!

Och för dig som bor i Göteborg så har vi ett superkul, kostnadsfritt, peppigt event den 9 januari, du missar väl inte?

Dreampreneur society event - Become a networking star!

Och nu: december. Julmys, vänmiddagar och familjehäng. Julgran, gymträning och Sverige-njut. Lussekattsbak, tid i skogen och avslappning. Plus lite kitesurf i ett regnigt, blåsigt, kallt Varberg ett par dagar efter lucia (men som alltid kul!). Och soon – nyår och efter det lavinkurs i Åre, gonna be awesome!

emmi på gymmet

2019 – äventyr, frihet och balans. Ja, det stämmer ganska bra. Mycket frihet i jobb och vanlife, massor av äventyr i olika varianter och en bra balans. Nu ser jag fram emot ett par lugna dagar till innan vi kickar igång 2020 (it will be amazing!).

Med facit i hand, blev ditt 2019 som du tänkte?

Gillar du den här typen av inlägg så klicka gärna på hjärtat eller kommentera nedan!

4 comments

    1. Du får ta en kurs, det är superkul! :D Och yes, det har varit ett bra år om än lite stressigt på sina ställen, men när jag har märkt det har jag lagt om prioriteringar och kommit ut det snabbt!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close